Haarlem Kennermerland - WVHEDW in een leeg stadion

Ook WV-HEDW en AFC winnen in 2A

WV-HEDW, koploper in de zaterdag tweede klasse A, heeft haar voorsprong verder uitgebouwd op de nummer twee Aalsmeer. De ploeg van Martin Steenvoorden won met 2-0 van Haarlem Kennemerland. Best was het allemaal niet maar de punten zijn binnen. Onderaan de ranglijst deed AFC goede zaken door ZOB met 3-1 te verslaan. De ploeg van Wessel Colijn klimt daardoor naar de middenmoot.

Haarlem Kennemerland – WV-HEDW 0-2 (0-1)

“Snel vertrekken en naar huis”, sprak leider Ronald Nijsen na afloop van het gewonnen duel tegen Haarlem Kennemerland. Op een slecht veld was het een matige wedstrijd in een trieste ambiance. Zo’n 50 toeschouwers waren op het duel in het Haarlem Stadion afgekomen. WV kwam al na vijf minuten op voorsprong door Mustapha Ahrouay die een voorzet van Rob van Bunderen matig inschoot maar  zijn inzet onder de doelman door zag gaan. Verder gebeurde er niet veel in het eerste bedrijf. Ruben Loeve raakte nog een keer de paal maar verder viel er weinig te genieten.
Ook in de tweede helft hadden de supportes het vooral koud. Zij zagen invaller Ashraf Azouz nog wel de paal raken maar moesten vervolgens wachten tot de tachtigste minuut voordat de wedstrijd definitief beslist werd. Invaller Djoere de Jong rondde een actie van Jesse Stroomberg goed af. Haarlem stelde daar negentig minuten lang weinig tegen over. De thuisploeg kreeg welgeteld één kans eindigde de wedstrijd ok nog met tien man (twee keer geel).

AFC – ZOB 3-1 (1-0)

AFC heeft op haar eigen sportpark weer drie punten aan haar totaal toegevoegd. De ploeg van Wessel Colijn versloeg ZOB met 3-1.  Pas in de blessuretijd kwam AFC op voorsprong  doordat Flip de Jong een corner van Benno Nihom binnen werkte. Een ideaal moment voor de thuisploeg. Vervolgens was het lang wachten op de tweede treffer. Dertien minuten voor tijd kreeg AFC een vrije trap vanwege een terugspeelbal die door de keeper werd opgepakt. De scheidsrechter gaf aan dat de bal genomen mocht worden maar ZOB had haar muur nog niet in orde. Nihom aarzelde geen moment en maakte de 2-0. In alle commotie die er ontstond werd de trainer van ZOB  weggestuurd en kreeg ook een speler van de bezoekers zijn tweede gele kaart. Ondanks de nummerieke overheid kreeg AFC toch de 2-1 tegen. In laatste minuut bepaalde Nihom,  met zijn tweede van de middag , op aangeven van Frank Bakker de eindstand op 3-1.

Later ook een uitgebreid verslag van HBOK-OSV en Aalsmeer-NFC. Kijk voor de actuele stand en de uitslagen op de klassen pagina van zaterdag 2A

Foto; Twitter pagina WVHEDW: Een leeg Haarlem Stadion