Ook zaterdag ZSGOWMS , ten koste van DSOV, naar volgende ronde

Zaterdag vierdeklasser ZSGOWMS heeft ten koste van zondag derdeklasser DSOV de tweede ronde van de KNVB beker bereikt. De Amsterdammers wonnen in Vijfhuizen met 1-2 en plaatsten zich net als het eerste zondagteam voor de volgende ronde.

Zoals verwacht zakte ZSGOWMS redelijk ver in en loerde het in eerste instantie op de counter. De ploeg uit Vijfhuizen probeerde op te bouwen en zocht met name de crossbal om de snelle buitenspelers te zoeken. Na tien minuten had dat al resultaat toen linksbuiten Bryan Woudenberg de 1-0 leek binnen te schieten, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Waar DSOV druk bleef zetten was het ZSGOWMS dat uiteindelijk op voorsprong kwam. Na een kwartier speelde Davey Huisman Gerben Bolten aan die op zij beurt Joey van den Broek in stelling bracht. Van den Broek aarzelde niet en zorgde voor de 0-1.

DSOV moest nog meer komen en dat speelden de Amsterdammers in de kaart. Toch veranderde het spelbeeld. ZSGOWMS ging namelijk iets meer druk zetten en DSOV kreeg daardoor moeite met het verzorgen van de opbouw. DSOV bleef het gevaar zoeken via de snelle buitenspelers. Een pass kwam tot bij Maarten Ijckelenboom. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot hard raak in de korte hoek (1-1). Na ruim een half uur een identieke situatie. Ijckelenboom werd dit keer door Stephan Kalse gevloerd. De strafschop werd echter gekeerd door Daniel Pommerel.

De beste mogelijkheid voor ZSGOWMS kwam op naam van Sancho van Soelen. Midden in het strafschopgebied kreeg hij de bal aangespeeld van Maikel Zinhagel, maar na even uit balans te zijn gebracht lukte het Van Soelen niet om de 2-1 binnen te schieten.

Na de rust ging de wedstrijd verder zoals hij in de eerste helft begon. DSOV probeerde op te bouwen en druk te zetten en ZSGOWMS bleef behouden spelen vanuit de organisatie. Deze speelwijze resulteerde uiteindelijk in de meeste kansen voor de ploeg van Willem Jansen. Maikel Zinhagel, die regelmatig op rechts doorbrak en zijn tegenstander doldraaide, kon zijn acties niet verzilveren met een doelpunt. Aan de linkerkant was het Gerben Bolten die vaak de combinatie zocht met Joey van den Broek maar ook hier volgden geen doelpunten uit. DSOV wist in de gehele tweede helft nog één keer gevaarlijk te worden via Maarten Ijckelenboom, maar zijn inzet verdween rakelings langs de verre paal.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd leek er geen verandering meer in de stand te komen en leek het op strafschoppen aan te komen. Niets was minder waar,. In de slotseconde veroverde Sancho van Soelen knap de bal op het middenveld en stuurde meteen Gerben Bolten de diepte in. Bolten gaf een harde voorzet richting de rand van het strafschopgebied. Van den Broek controleerde de bal met de borst en passeerde hiermee direct een tegenstander. De aanvaller nam de bal nog één stap mee naar binnen schoof de bal met zijn linker zeer beheerst langs de keeper in de korte hoek, 1-2. Het moment dat er gejuich klonk van de ZSGOWMS aanhang floot de scheidsrechter ook voor het einde van de wedstrijd en is ZSGOWMS door naar de tweede knock-out ronde van de KNVB beker.

Vrijdag 31 oktober om 12:00 uur is de loting LIVE te volgen via Het Amsterdamsche Voetbal.