Oos Kesbeke nieuwe voorzitter van dorpsclub Zwanenburg

Oos Kesbeke is op de Algemene Ledenvergadering van VV Zwanenburg unaniem gekozen tot voorzitter van de de zondag derdeklasser. Kesbeke, van de tafelzuren en sponsor van Het Amsterdamsche Voetbal, is daarmee de opvolger van Nico van Offeren die zes jaar lang de hamer hanteerde.

Kesbeke moest wel even nadenken toen hij werd gevraagd om voorzitter te worden van Zwanenburg. Kesbeke: ” Ik loop hier al zo lang en zoveel rond dat ik dacht waarom niet. Ik moet wel zeggen dat ik even goed om mijn heen heb gekeken. Met welk team ga ik werken? Nou dat is zo’n fantastisch team met ieder zijn eigen taken dat ik gewoon geen nee kon zeggen. Ik ben er toch al veel en toen dacht ik, nou dan kan ik net zo goed voorzitter worden. Ik heb nu alleen ook de verantwoordelijkheid, maar dat heb ik met mijn bedrif Kesbeke Tafelzuren ook altijd dus dat maakt geen verschil voor mij.”

Kesbeke

Kesbeke: “Zwanenburg is een fantastische club met een prachtige accommodatie en het is denk ik wel uniek te noemen dat we 300 vrijwilligers hebben die allemaal zo veel voor de club doen. Daar ben ik echt heel erg trots op.”

Na zes jaar Van Offeren komt dus nu de periode Kesbeke en dat houdt bijna automatisch in dat er ook dingen anders zullen worden. Kesbeke: “Natuurlijk zijn net dingen die ik graag anders zou willen zien, maar wel alles op zijn tijd. Een van mijn speerpunten zal het G-voetbal worden. Ik denk dat Zwanenburg de ideale club is om dat in de vereniging te integreren. Dat is echt een doel voor mij omdat te realiseren. Daarnaast wil ik, ook gezien mijn werk, gezond voedsel gaan presenteren binnen de club. Ik heb daar onlangs nog een gesprek over gehad met Robert Kranenborg en dat kan wel wat moois worden. Daarnaast hoop ik gewoon dat we een mooie dorpsclub blijven. Als dat allemaal lukt dan ben ik meer dan tevreden.”

Oos Kesbeke met zijn grote idool Johan cruijff
Oos Kesbeke met zijn grote idool Johan Cruijff

Kesbeke zal zich niet, zoals zijn grote idool Johan Cruijff, gaan bezig houden met het technisch beleid. Kesbeke: “We hebben hier wel veel van zijn werkwijze. We hebben een technische commissie met allemaal mensen die in het eerste elftal hebben gespeeld en hun diploma hebben. Net als bij Ajax dus. Daar zit kennis genoeg, daar hoef ik me niet mee bezig te houden.”  Over de prestaties van het eerste elftal hoeven we Kesbeke dus eigenkijk niet lastig te vallen, maar dat doen we toch. Kesbeke: “Het gaat inderdaad niet zo goed momenteel. Het valt allemaal net steeds de verkeerde kant op. De afgelopen jaren deden we steeds mee om  de prijzen en nu staan we onderin. We hebben een jonge en frisse ploeg en ik ben er van overtuigd dat het tij snel zal keren. Als we boven in de derde klasse meedoen en misschien een keertje in de tweede klasse spelen zou het al prachtig zijn, maar dat is geen doelstelling van mij. Dat is precies het niveau dat bij de club past.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)