Op bezoek bij Fortuna Wormerveer wordt SDZ overklast: 7-2

Foto: Max Dekker viert zijn goal in de wedstrijd tegen FC Uitgeest. Deze zondag scoort hij wederom.

Het seizoen begon rooskleurig voor SDZ. In de eerste wedstrijd werd FC Uitgeest met 5-1 verslagen. Echter staat het team van Thijs Sluijter nu weer met beide benen op de grond. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer werden de Amsterdammers met 7-2 afgedroogd.

Sluijter en zijn manschappen begonnen de wedstrijd nog goed, binnen de eerste tien minuten werd de lat geraakt en had SDZ tweemaal een 1 op 1 actie. Echter werd het doel niet gevonden en bleef de stand op 0-0 steken. “We hadden echt op voorsprong moeten komen, maar het zat niet mee”, aldus Sluijter. “We speelden wel hoog op, probeerden ons spelletje te spelen. Alleen dat verloren we. Fortuna Wormerveer is kwalitatief zo goed, we werden overklast.”  Cerezo Hartgers maakte de openingstreffer: 1-0. In de eerste helft kon Fortuna-spits Jordi Wigman met twee goals de score uitbreiden naar 3 tegen 0.

Na rust liep Fortuna verder uit, Jasper-Ewout van Breemen-Schneider maakte de vierde treffer van de middag op aangeven van spits Wigman. Wel moesten de gastheren met tien man verder. Kenjiro van der Laan pakte een rode kaart. Met nog circa tien minuten reguliere speeltijd maakte rechtsback Dejhanillio Cristina de 4-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, Ivan Temme maakte de vijfde treffer voor de ploeg uit Wormerveer. Max Dekker maakte voor SDZ de 5-2, waarna in de slotfase de stand door Fortuna Wormerveer nog op naar 7-2 werd gebracht. De zesde treffer kwam op naam van Bafode Touri, terwijl voormalig SDZ-speler Cani Yilmaz de negende treffer van de middag tegen de touwen werkte.

“Het was vandaag de mannen tegen de jongetjes. We leren er ook van, dat tegen de topploegen uit de competitie alles in een hoger tempo gaat. Dat nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd”, besluit Slutijer. Volgende week gaat SDZ op bezoek bij AFC ’34 in Alkmaar. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ