Home / Algemeen / Van Ophuizen: “Ga er vanuit dat we nog twee keer moeten winnen”

Van Ophuizen: “Ga er vanuit dat we nog twee keer moeten winnen”

Purmersteijn staat met nog twee speelrondes te gaan bovenaan in de zondag eerste klasse A en stevent op het kampioenschap af. De ploeg van Martin van Ophuizen heeft twee punten voorsprong op Hoogland en zou bij puntverlies van Hoogland tegen Fortuna Wormerveer het kampioenschap zondag al kunnen binnen halen. De Purmerenders nemen het in onze wedstrijd van de week op tegen VVIJ, dat nog vecht tegen nacompetitie. Van Ophuizen blikt vooruit op het duel.

Purmersteijn won afgelopen weekend met 3-2 van Quick 1890 waardoor het de koppositie vasthield. “Het was een lastige wedstrijd,” aldus Van Ophuizen. “Quick was gekomen voor een punt en speelde erg verdedigend met fysiek spel, echt op het randje. Daar zijn wij erg volwassen mee om gegaan. We zijn ons eigen spel blijven spelen en hebben uiteindelijk ook verdiend gewonnen.”

Van Ophuizen Purmersteijn Jose Mol1

Aanstaande zondag tegen VVIJ verwacht de oefenmeester weer een zelfde soort wedstrijd als tegen Quick en de week ervoor tegen VSV. “We spelen in deze fase van de competitie eigenlijk wedstrijden die hetzelfde verlopen. Ook VVIJ is weer een ploeg die in onderin staat en de punten nog hard nodig heeft. Ik denk dat zij zich ook zullen gaan ingraven en kiezen voor het resultaat. Wij moeten zorgen dat we een overwicht krijgen en dat we onze kansen ook gaan omzetten in doelpunten. Dat hebben we in wedstrijden tegen Fortuna Wormerveer, Hoogland en VSV nagelaten. Daarnaast moeten we alert zijn en geen cadeautjes weg geven aan VVIJ.”

Van Ophuizen wil zich aanstaande zondag niet bezig houden met de wedstrijd van Hoogland tegen Fortuna Wormerveer. “We moeten ons focussen op onze eigen wedstrijd.  Ik ga er vanuit dat we nog twee keer moeten winnen om kampioen te worden. Wij moeten gewoon zorgen dat we zondag de drie punten binnen halen en dan zien we na afloop wel wat Hoogland heeft gedaan. VVIJ zal zich ook willen revancheren voor de 7-0 nederlaag tegen Fortuna Wormerveer vorige week. We hebben uit ook verloren dus we weten dat we aan de bak kunnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de punten zondag in Purmerend blijven,” besluit de coach.

Een uitgebreide samenvatting van Purmersteijn – VVIJ met reacties is aanstaande maandag te zien op onze website.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jose Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)