Opluchting De Dijk bij DWV

De Dijk kon na de wedstrijd van vanmiddag uit bij DWV opgelucht ademhalen. Met een 1-2 overwinning waren de drie punten binnen en mag de ploeg van Juan Fernandez Coto naar boven blijven kijken. Toch ging het tegen hekkensluiter DWV niet van een leien dakje. De mannen van Leeroy Echteld gooide alles in de strijd om een goed resultaat te halen, maar kwam net een beetje kwaliteit tekort. DWV heeft een succesje nodig om enigszins hoop te krijgen dat degradatie ontweken kan worden.

Een deel van de toeschouwers was vanmiddag nog niet binnen toen er al werd gescoord. In de eerste minuut was de verdediging van De Dijk nog niet echt wakker. Omar El Aamrani van DWV mocht zomaar doorlopen op links en gaf de bal voor. Benajamin Ebu-Mordi kon de bal bij de tweede paal binnenwerken. 1-0 voor DWV en een flinke streep door het strijdplan van De Dijk, dat meteen in de achtervolging moest. Dat deed het wel meteen. Driftig werd gezocht naar de spitsen Kwong-Wah Steinrath en Chakib Tayeb. Mostapha El Aamrani sloot hier vaak bij aan. Na een paar kleine kansen was het een afgeslagen bal die voor de voeten van Fouad Benfeqira belande. Hij twijfelde niet en plaatste de bal in het doel. Met deze 1-1 kon De Dijk even opgelucht ademhalen en op zoek naar meer. DWV had na deze gelijkmaker pech toen een van de betere spelers, Sylvan Martha, geblesserd naar de kant moest. Na een mislukte omhaal van Steinrath, kreeg De Dijk een opgelegde kans. El Aamrani brak door op links en was niet zelfzuchtig. Hij gaf de bal af op Tayeb, die rustig intikte. De bal ketste echter via de binnenkant van de paal weer het veld in, waar menig speler al stond te juichen. DWV kwam hier goed weg en probeerde ook wel aan te vallen. Kobina Plange werkte hard en kwam veel in balbezit, maar hij kon niet het beslissende gaatje vinden. Bij rust nog steeds 1-1 op het bord.

Mislukte omhaal Kwong-Wah Steinrath

Na rust hetzelfde beeld. Veelvuldig balbezit voor De Dijk dat wel de bovenliggende partij was, zonder nog heel veel uitgespeelde kansen. In de tiende minuut na rust ging el Aamrani op avontuur. Er werd een overtreding op hem gemaakt maar hij kon doorgaan tot in de zestien. Daar werd er door twee man een sliding op hem gemaakt. Dit was teveel en de goedleidende scheidsrechter Rob Wassink legde de bal op de stip. Misschien zwaar, maar er viel wat voor te zeggen. Said Bentohami verzilverde de penalty door keeper Gregory Martin van DWV kansloos te laten. DWV kwam deze 1-2 achterstand niet meer te boven. De Dijk had de voorsprong nog verder uit kunnen bouwen, maar Steinrath kon het doel niet vinden, net als Tayeb die toch veelvuldig doorbrak. De Dijk vergat afstand te nemen en dat vrat aan de ploeg. Een zeer onrustige bank met veel commentaar op de leiding en spelers die onnodige gele kaarten gingen pakken, waar enige rust misschien wel beter zou zijn geweest. DWV streed verder voor wat het waard was, maar kwam simpelweg kwaliteit tekort om potten te kunnen breken. Na negentig minuten kon de verhitte ploeg van De Dijk drie punten bijschrijven. DWV mag volgende week tegen Purmersteijn proberen om het broodnodige succesje binnen te halen.

Keeper Gregory Martin (DWV) en Chakib Tayep (De Dijk)

Trainer Coto van De Dijk was na de wedstrijd nog licht verhit.
Coto:’We begonnen slap en worden meteen afgestraft. Daarna pakken we het op, maar we blinken weer uit in het missen van kansen. We krijgen er na rust een stuk of zeven. Als je dan niet scoort kun je ook zo de gelijkmaker om je oren krijgen. Ik vond ons spel wel ok, maar dat niet scoren lopen we al het hele seizoen tegen aan.’

Trainer Leeroy Echteld van DWV berustte in de nederlaag.
Echteld:’Ik vond dat we aan het overleven waren vandaag. Na zo’n snelle voorsprong moet er meer hoop zijn. We hadden moeite met hun middenveld. We blijven lang in de wedstrijd, maar dwingen ook niet echt veel kansen af. De penalty was ik het niet mee eens, maar gezien het aantal kansen dat zij daarna ook nog krijgen is het wel terecht dat we verliezen. Er valt voor ons nog veel te winnen. Vooral conditioneel moeten we sterker worden. Ik zie jongens na vijfentwintig minuten al verkrampt rondlopen.’

Zo eindigde de derby in Amsterdam Noord in het voordeel van De Dijk, dat volgende week concurrenten JOSWatergraafsmeer en Zeeburgia tegen elkaar ziet spelen. Dat er in zondag 1a een Amsterdamse kampioen gaat komen lijkt steeds zekerder te worden.