Home / Algemeen / Opmars voor Ajax dankzij zege op SteDoCo

Opmars voor Ajax dankzij zege op SteDoCo

Na twee gelijkspelen in uitduels speelde Ajax eindelijk weer eens thuis, SteDoCo kwam op bezoek.

Waar Ajax de afgelopen weken nog moeite had om te scoren, was dat nu niet het geval. Bij de eerste echte aanval lag de bal meteen achter de verbouwereerde doelman Lars Bleijenberg. De perfecte voorzet van Lesly de Sa in de vierde minuut werd uitstekend binnen gekopt door Romano de Jonge. Het was de opmaat naar een werkelijk enerverend en boeiend duel. Want in de zevende minuut pegelde Benjamin van Wanrooij namens SteDoCo maar net naast in de rebound op het eerdere schot van Jesse Wielinga. De toon was gezet het was smullen. Het hoge tempo wat beide teams hanteerden zorgde ervoor dat er continu wat te beleven viel op het veld. Met name bij Ajax zorgden Kenneth Misa Danso en Lesly de Sa voor de prima aanvoer. Dat was bij SteDoCo niet anders, daar waren Benjamin van Wanrooij en Jesse Wielinga voortdurend dreigen. Zij werden perfect aangestuurd door Joran Schröder.

Ajax, dat via Carlos Opoku in de tiende min net naast kopte, moest continu alert blijven. De snelle omschakelingen waren bijna altijd dreigend, maar als Ajax in de problemen kwam, losten Serghino Sanches en Glenn van Zoolingen het goed op. SteDoCo kwam beter in de wedstrijd en Virgil Deen moest zich strekken om een schot van Milad Intezar uit de bovenhoek te tikken. De bezoekers kregen voor rust echter nog twee dompers te verwerken, want Van Wanrooij en Schröder moesten beiden geblesseerd het veld verlaten.

Na rust verdubbelde Ajax de voorsprong. Een poging van De Jonge werd gekeerd, maar de rebound was voor Kenneth Misa Danso. SteDoCo gaf zich echter niet gewonnen en Olivier Pilon wist Deen te verschalken met een bekeken lob. Het was weer een wedstrijd en bleef lang spannend, maar in de slotfase liet Ajax weer van zich horen. Zo waren er kansen voor De Jonge en invaller Michel van Aggele. Laatstgenoemde besliste de wedstrijd in de laatste minuut na een goede individuele actie.

Ajax is dus bezig aan een mooie opmars en mag proberen die volgende week in Hoek voort te zetten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

VIDEO: Samenvatting Ajax – SteDoCo (3-1)

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)