Opnieuw grote nederlaag voor Vlug & Vaardig

Promovendus Vlug & Vaardig is opnieuw met grote cijfers onderuit gegaan in de zaterdag derde klasse B. Na de afstraffing tegen Koninklijke HFC haalde nu subtopper VVC hard uit: 0-8. Een paar makkelijk weggegeven doelpunten in de eerste helft door de thuisploeg, zorgden ervoor dat V&V al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan liep.

In de negentiende minuut werd het bal geopend door de gasten uit Nieuw-Vennep, toen V&V-doelman Redouane Krap de bal uit een voorzet niet ver genoeg wegbokste en spits Kevin van Vilsteren van dichtbij binnen kon schieten. Een paar minuten later kon Darius Broxterman ongehinderd naar het Amsterdamse doel lopen en met een lobje de aarzelende Krap te verschalken. De thuisploeg kwam iets beter in de wedstrijd en drong in de laatste tien minuten van de eerste helft aan. Het leidde tot de beste kans van V&V, maar een schot van Marco Brouwer ging via de later over het doel.

Vlug & Vaardig - VVC

Na de rust leek V&V die draad op te pakken, overigens zonder kansen, alleen toen VVC na twintig minuten binnen vijf minuten drie keer scoorde, was het gebeurd. De eerste twee doelpunten kwamen op identieke wijze tot stand: een kort genomen hoekschop, een voorzet en een doelpunt met het hoofd. De 0-3 kwam op naam van Matthijs Kinkel, de vierde was van Van Vilsteren. Het vijfde doelpunt werd van dichtbij ingeschoten door Kinkel. Nadat Kevin van Vilsteren kort voor tijd nog zijn derde en vierde doelpunt aantekende, mocht Robin Peters in de blessuretijd de eindstand op 0-8 bepalen.

Zo droop Vlug & Vaardig opnieuw af en blijft de ploeg van Edwin van der Raad op een twaalfde plaats staan in de zaterdag derde klasse B. Het is voor de promovendus te hopen dat de goede draad van het begin van het seizoen weer snel wordt opgepakt, anders wordt het een vervelend vervolg van de competitie.