Opnieuw matige seizoensstart voor AFC (zaterdag)

Afgelopen zaterdag verloor AFC ook haar tweede competitieduel. Op het eigen sportpark Goed Genoeg was Monnickendam met 0-2 te sterk. Net als in de vorige twee seizoenen starten de Amsterdammers weer matig. AFC-trainer Wessel Colijn: “ Ons seizoen is vorige week pas echt begonnen.”

Nadat de eerste competitiewedstrijd van Overbos werd verloren was Monnickendam ook een maatje te groot voor AFC. Colijn: “ In de eerste helft ging het op en neer en kregen beide elftallen twee goede kansen om de score te openen. Monnickendam scoorde na een half uur als eerste na een dramatische terugspeelbal van ons. In de tweede helft stond het snel 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk een terechte nederlaag. Smetje op de wedstrijd was de rode kaart van Duncan van Moll in de 89ste minuut. Hierdoor is de kans groot dat we hem een aantal wedstrijden kwijt zijn.”

_MG_3153

De oefenmeester over de matige start van zijn elftal. Colijn: “Net als in de afgelopen twee seizoenen hebben we wat opstartproblemen. Zo zijn wij veel spelers kwijt geraakt en moeten we acht nieuwe jongens inpassen. Dit heeft vanzelfsprekend tijd nodig. Daarnaast zijn er veel festivals en vallen de vakanties niet gunstig. Er waren veel jongens die een week hebben getraind en daarna pas op vakantie gingen. Ons seizoen is vorige week, tijdens de start van de competitie, pas echt begonnen.”

_MG_3158

Ondanks het matige begin maakt Colijn zich geen zorgen. “ Onze slechte start is een terugkomend iets. Vorig jaar verloren we de eerste drie wedstrijden, maar wonnen we wel een periode. Op dit moment moeten we zorgen het elftal ergens naar toe gaat groeien en dat we alles op de rails krijgen. Dan zullen we uiteindelijk wel zien waar het schip dit seizoen zal stranden.”

_MG_3184
Zaterdag speelt AFC tegen DVVA. Kijk voor alle uitslagen de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)