Opnieuw puntendeling voor Swift

Swift is in de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Voor de ploeg is dit het tweede gelijkspel op rij, na de 0-0 van vorige week tegen Zuidvogels.

Volgens Swift trainer David Vecht had er voor zijn team absoluut meer ingezeten. Vecht: ‘Ik ben zeker teleurgesteld over het resultaat. Op basis van de tweede helft, en zeker de laatste 20 minuten, hadden wij de wedstrijd kunnen winnen. Je beloont jezelf helaas opnieuw niet.’

De eerste helft leverde bij vlagen aantrekkelijk voetbal van beide kanten op. Barneveld was het meest gevaarlijk, voornamelijk uit standaardsituaties. De naar IJsselmeervogels vertrekkende spits Marciano Mengerink bleek de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Toch was het Swift dat onder toeziend oog van Kees Oostermeijer – de trainer die Swift volgend seizoen onder zijn hoede neemt – de leiding nam. De goed spelende Mo Bouabgha pikte de bal op, slalomde door de verdediging en scoorde van dichtbij de 1-0 achter keeper Jeroen van Binsbergen van Barneveld. Na dit doelpunt begon Barneveld aan te dringen en was het meerdere malen gevaarlijk via hoekschoppen en vrije trappen rond de 16 meter. Doelman Bogdan Constantin van Swift trad hier een aantal keer goed op. Niet verwonderlijk viel de gelijkmaker toch uit een hoekschop. Niels Vlugt kreeg de bal op zijn hoofd en deze viel voor de voeten van aanvoerder Marco Kints. Deze schoot de 1-1 binnen en met deze gelijke stand zochten beide teams de kleedkamers op.

16032013Swift-SDV 2

Na de onderbreking was Barneveld aanzienlijk minder gevaarlijk uit de dode spelmomenten. Vecht: ‘In de rust hebben wij besproken hoe wij het gevaar uit de standaardsituaties konden halen. In de tweede helft is Barneveld hieruit ook niet meer gevaarlijk geweest.’ In het eerste gedeelte van de tweede helft konden beide teams de tegenstander niet hun wil opleggen, maar in het laatste kwart van de wedstrijd was Swift duidelijk de bovenliggende partij. In deze periode creëerde Swift ook de meeste kansen. Na goed doorgaan van invaller Enzo Maria zette de aanvaller zichzelf vrij voor de keeper, maar deze kon in een uiterste inspanning de 2-1 voorkomen. Even daarvoor kwam Barneveld met de schrik vrij toen Bouabgha zijn tegenstander zijn hielen liet zijn en een voorzet op maat afleverde op ploeggenoot Hasse Bosboom. Zijn schot werd volgens een deel van het publiek echter geblokt via de arm, maar de scheidsrechter besloot om hier geen strafschop voor te geven.

16032013Swift-SDV 1

Het spektakel zat in de staart van de wedstrijd. In de slotminuten van de partij probeerde zowel Bilal El Amrani als Maria de winnende treffer voor Swift te scoren, maar ook deze pogingen werden niet verzilverd. Vlak hierna klonk het laatste fluitsignaal en daarmee deelden de ploegen de punten.  Voor Swift al het  zevende gelijkspel in deze competitie. Beide teams schieten weinig op met het punt dat zij vandaag behaalden.

Voor de ploeg van Vecht staat volgende week de uitwedstrijd tegen de Valleivogels op de rol. Deze ploeg ging dit weekend onderuit bij koploper Breukelen en lijkt dus een goede tegenstander om volle winst te pakken.