Opnieuw verlies Abcoude

FC Abcoude is in het thuisduel tegen de nummer 12 van de ranglijst opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Een verdiend verlies, want de ploeg van trainer Rini van Roon is er geen moment in geslaagd om haar stempel op de wedstrijd te drukken. Concordia kan door een 0-1 overwinning drie dure winstpunten meenemen naar Hillegom.

De thuisploeg begint niet slecht aan de wedstrijd. Abcoude probeert vroeg de aanval te zoeken en tegenstander Concordia onder druk te zetten. IN de 5e minuut van wedstrijd moet Abcoude eigenlijk al op voorsprong komen. Niek Remijn bereikt op links aanvaller Michael Amoafo. Die omspeelt zijn directe tegenstander en kan alleen op de keeper af. Zijn schot is onvoldoende zuiver en de keeper van Concordia brengt redding. Daarna dooft langzaam het vuur bij Abcoude. De ploeg trekt zich meer en meer terug op eigen helft. Concordia wordt sterker en krijgt ook de gelegenheid om naar hartenlust te combineren. Het aanvallende spel van Concordia leidt tot meerdere hoekschoppen in een korte tijd, maar leidt niet tot doelpunten voor de bezoekers. Abcoude beperkt zich tot spaarzame uitvallen. In de 29e minuut een mogelijkheid voor Martijn Groen. Hij wordt vanaf de linkerkant aangespeeld door Michael Amoafo. Met een prachtige omhaal is Martijn bijna succesvol, maar de keeper van Concordia kan redding brengen. Met deze actie blesseert Martijn  zichzelf wel. Hij moet het veld verlaten en wordt vervangen door Jeroen Püttmann. De wedstrijd krijgt een rommelig karakter. Van beide kanten is het spel matig. Vlak voor het rustsignaal nog een mogelijkheid voor Abcoude. Jeroen Püttmann schiet hard op het doel van Concordia. De keeper heeft de bal niet klem. In de rebound schiet Michael Amoafo de bal niet goed in en kan de keeper van Concordia de bal tot hoekschop verwerken.

Ook in de tweede helft kan Abcoude geen echte potten breken. In de 52e minuut is Michael Amoafo het niet eens met een inworp voor Concordia. Hij maakt een slaande beweging en scheidsrechter Wateler vindt dat voldoende voor een rode kaart. Abcoude moet met tien man verder. En dat betekent voor de thuisploeg nog meer verdedigen. Concordia krijgt mogelijkheden maar kan die niet in doelpunten omzetten. In de 64e minuut van de wedstrijd een diepe bal van Concordia over de linkerkant van het veld. Verdediger Roy Janssen lijkt alles onder controle te hebben. Hij wordt echter flink in de rug geduwd en valt. De scheidsrechter vindt het niets en Kenny Smit van Concordia mag door. Hij omspeelt nog een verdediger en rondt heel fraai af (0-1). Vijf minuten later wisselt Abcoude. Robbert de Vries verlaat het veld voor Dave van Nielen. Veel helpt het allemaal niet. Abcoude komt niet in de wedstrijd en blijft achter de feiten aanlopen. In de laatste tien minuten voert de thuisploeg de druk nog iets op, maar tot doelpunten leidt dat niet. Concordia neemt drie dure punten mee naar huis en krijgt daarmee aansluiting op de middenmoot.
Door de resultaten van directe concurrenten handhaaft Abcoude zich op de zesde plaats, maar ziet meerdere ploegen dichterbij komen. Het wordt nog erg spannend in de tweede klasse B.