Opnieuw winst voor FC Abcoude

In de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen was er opnieuw winst voor FC Abcoude. Ditmaal werd FC Weesp op eigen terrein met 1-3 verslagen. Samen met NVC uit Naarden en SO Soest deelt FC Abcoude nu de koppositie in de 2e klasse B.

FC Abcoude en FC Weesp maken er in de eerste helft geen fraai schouwspel van. Beide ploegen voetballen afwachtend en weten nauwelijks kansen te creëren. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor Abcoude. In de 9e minuut weet Martijn Groen de bal vanaf links goed voor te geven. In het strafschopgebied kan Immanuelson Duku de bal vrij inkoppen, maar de bal gaat naast. Twee minuten later is het de beurt aan Weesp. Een hard schot vanaf de rechterkant verdwijnt in het zijnet.

In de 17e minuut moet Abcoude op voorsprong komen. Een dieptepass van Niek Remijn bereikt Immanuelson Duku. Die kan alleen op de keeper af, maar zijn inzet is niet zuiver. Hij schiet recht op de keeper af. Vlak daarna opnieuw een mogelijkheid voor Abcoude. Ditmaal is het Michael Amoafo die het niet kan afmaken.

Maar ook voor Weesp zijn er wat mogelijkheden. In de 29e minuut een hoekschop. Binnen de zestien meter maakt Abcoude hands. De bal gaat op de stip. Wouter Spanjerberg heeft met de penalty geen moeite en schiet Weesp naar een 1-0 voorsprong.

Enkele minuten voor rust raakt Regar Kasim van Abcoude geblesseerd. Hij wordt vervangen door Gershin Bonevacia, die zijn debuut maakt. In de blessuretijd van de eerste helft een scrimmage voor het doel van Weesp. Ook daar wordt hands gemaakt. De toegekende penalty wordt door Martijn Groen moeiteloos ingeschoten (1-1). Met deze stand gaan de ploegen aan de bekende thee.

De tweede helft is nauwelijks twee minuten begonnen of Martijn Groen weet met een hard schot het doel te treffen (1-2). Abcoude is in die tweede helft ook beter dan Weesp. De ploeg stoort eerder en kent veel meer aanvullende impulsen dan in de eerste helft. De kansen nemen toe. Zo schiet Niek Remijn net naast en heeft Immanuelson Duku zelfs meerdere goede kansen om de voorsprong voor Abcoude verder uit te bouwen.

Pas in de 65e minuut kan Abcoude de wedstrijd echt in het slot gooien. Uit een fraai opgezette aanval kan Niek Remijn de verdiende 1-3 voor Abcoude aantekenen. Ook daarna blijft Abcoude druk houden richting het doel van Weesp, dat er in die fase nauwelijks aan te pas komt. Dat gebeurt pas in het laatste kwartier van de wedstrijd. Weesp begint dan weer druk te zetten en Abcoude denkt de overwinning op zak te hebben. De ene na de andere corner volgt voor Weesp. Telkens kan de verdediging of doelman Jeffrey IJmker echter orde op zaken stellen.

In de slotfase kan Abcoude weer onder de druk van Weesp uitkomen. Weesp gelooft er niet meer in en Abcoude denkt de voorsprong nog te kunnen uitbouwen. Dat lukt echter niet meer.

Volgende week speelt Abcoude thuis tegen Roda’46, dat opnieuw verloor. Op papier lijkt dat een makkelijke tegenstander, maar Abcoude zal moeten waken voor onderschatting van die tegenstander.