Oppermachtig WVHEDW ook veel te sterk voor Zeeburgia

Na DVVA (6-1) heeft ook zondag eersteklasser Zeeburgia moeten geloven aan de dadendrang van WVHEDW. Met een 0-5 overwinning is WVHEDW zeker van de knock-outfase van de districtsbeker. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere bij de ploeg van Kees Oostermeijer.

Jordy Dijkhuizen, zelf verantwoordelijk voor twee van de vijf doelpunten, noemde het vrij eenvoudig ‘een complete middag’. “Opnieuw waren we oppermachtig. Geen moment heb ik het idee gehad dat wij ook maar een klein beetje in gevaar zouden komen. We hebben niets weggeven. Het enige minpuntje is dat we soms wat te gehaast waren, maar met 0-5 mag je zeker niet klagen.”

Het bal werd in de eerste minuut al geopend toen Tjeerd Meijer uit een hoekschop van dichtbij de 0-1 binnen tikte. Zo’n tien minuten later schoot Dijkhuizen de 0-2 binnen. Berend Schoute zette de middenvelder voor het doel en zijn schot met buitenkant rechts was de doelman van Zeeburgia te machtig. Dat was ook de ruststand, aangezien de gasten het veldoverwicht niet verder tot uitdrukking konden laten komen.

Na de rust lukte dit wel. Twee kopballen vlak achter elkaar, van Ruben Loeve en Mick van Moerkerk, gooiden de wedstrijd definitief in het slot: 0-4. Uiteindelijk bepaalde Dijkhuizen uit een counter de eindstand op 0-5. Ashraf Azzouz stuurde Van Moerkerk de diepte in en vanaf de achterlijn legde de vleugelaanvaller de bal terug richting de rand van het strafschopgebied. Daar stond Dijkhuizen klaar om met zijn linkerbeen uit te halen. “Beide doelpunten waren hele mooie aanvallen over meerdere schijven, waarbij ik toevallig het eindstation was”, bleef de doelpuntenmaker bescheiden.

Omdat ook Zaanlandia haar tweede groepsduel won (- bij DVVA), zijn beide ploegen geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. De wedstrijd van komend weekend is slechts een formaliteit. Daarna kunnen de Amsterdammers zich in alle rust voorbereiden op hun rentree in de eerste klasse. “Je merkt duidelijk dat veel jongens zin hebben in de eerste klasse. We zijn nieuwsgierig om te kijken waar we écht staan. Daar is Westlandia-uit de belangrijkste test voor. Die eerste competitiewedstrijd maakt of breekt je voorbereiding. We willen graag goed van start gaan.”