Opvolging BvCM topscorer is begonnen!

Jamal Dibi van Topklasser Chabab is de eerste koploper in het BvCM Topcorersklassement. Het is natuurlijk een compleet vertekend beeld omdat alleen de Topklassers aan de competitie begonnen zijn. Dibi scoorde drie keer tegen Julian’31. Ook Tim Wulffraat scoorde er gelijk op los. Hij maakte beide treffers voor AFC in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen De Treffers.

De actuele stand is te vinden op de speciale BvCM topscorers pagina!

Komend seizoen zullen we samen met BvCM weer iedere week de topscorers van Het Amsterdamsche Voetbal publiceren. Dit jaar komen wederom alle clubs die uitkomen in de tweede klasse of hoger in aanmerking om een reis naar Barcelona te winnen. In het seizoen 2013/2014 gaat het om de volgende clubs:

ZATERDAG

ZONDAG

Ajax (hoofdklasse) AFC (Topklasse)
Swift (1e klasse) Chabab (Topklasse)
Aalsmeer (1e klasse) De Dijk (hoofdklasse)
WV-HEDW (1e klasse) JOS Watergraafsmeer (1e klasse)
HBOK (2e klasse) Zeeburgia (1e klasse)
NFC (2e klasse) OFC (1e klasse)
AFC (2e klasse) Pancratius (1e klasse)
Beursbengels (2e klasse) Purmerend (2e klasse)
DVVA (2e klasse) Purmersteijn (2e klasse)
RKAVIC (2e klasse) RODA’23 (2e klasse)
Hoofddorp (2e klasse)
Legmeervogels (2e klasse)
Abcoude (2e klasse)
Weesp (2e klasse)
Dvc Buiksloot (2e klasse)
Blauw Wit (2e klase)

Spelers die uitkomen in de Topklasse krijgen 1.39 punten per doelpunt (30 wedstrijden). Spelers uit de hoofdklasse verdienen 1.40 punten per goal. In de eerste klasse is dat 1,20 en in de tweede klasse is dat 1.0 Met uitzondering van de Topklasse gaan alle competities over 26 wedstrijden.

Vorig seizoen eindigde Paul Bekker (JOS Watergraafsmeer) en Rachid El Yaghmouri (OFC) op een gedeelde eerste plaats. Beiden spelers gaan de binnenkort naar Barcelona. Op de foto krijgen beide spelers de cheque uitgereikt door Andre Groot van BvCM en Zimra Geurts.