Os Lusitanos als kampioen van Topklasse klaar voor Eerste Divisie

De zaalvoetballers van Os Lusitanos spelen volgend seizoen in de Eerste Divisie. In een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de Topklasse A waren de Amsterdammers vorige week met 1-6 te sterk voor Scagha ’66, waardoor zij volgend seizoen op het één na hoogste niveau van Nederland uitkomen.

Met de gebroeders Grootfaam (AFC en AMVJ), Jefferson Osei (DCG) en aanvoerder Ralf Fenne (Pancratius) heeft Os Lusitanos de beschikking over meerdere spelers die afkomstig zijn van de Amsterdamse amateurvelden. Ook de trainer is geen onbekende: international Mo Attaibi (‘T Knooppunt). “Hij is vijf jaar geleden begonnen met een vriendenteam om daarmee hogerop te komen”, zegt Fenne, die sinds de eerste dag onderdeel daarvan uitmaakt. “We zijn vier keer op rij kampioen geworden en er is echt een goed team ontstaan.”

Woensdagavond werd in een volle zaal in Alkmaar (neutraal terrein) met 1-6 gewonnen van de grote concurrent, door doelpunten van Lionel Grootfaam (twee), Bobby Rebel (twee), Melvin Grootfaam en Hoessein Jabir. “Tot de winterstop waren we ongeslagen, maar daarna hebben we het even weggeven. Van de vier kampioenschappen, denk ik dat deze de meest bijzondere is. Omdat het op een beslissingswedstrijd aankwam. De hele hal zat vol, zo’n tweehonderd man. Dat is mooi om voor te spelen.”

Als kampioen van de Topklasse mag Os Lusitanos zich opmaken voor de Eerste Divisie. Die bestaat uit twee competities die geografisch zijn ingedeeld. Os Lusitanos gaat naar de Eerste Divisie A, waarin zij onder meer stadgenoot ‘T Knooppunt 2 treffen. “Wij hebben meerdere spelers met een eredivisie-verleden, dus ik ben ervan overtuigd dat wij een ploeg voor de Eerste Divisie hebben”, klinkt het zelfverzekerd bij Fenne. “We gaan zien waar onze lat ligt. Natuurlijk hoop ik erop dat wij de Eredivisie kunnen halen.”

Foto: Os Lusitanos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)