Home / slideshow / OSV-aanvoerder Mischa Klaver trots op overwinning: “Verdienste van het team”

OSV-aanvoerder Mischa Klaver trots op overwinning: “Verdienste van het team”

OSV won zaterdagmiddag nipt van ASV Arsenal. In een gelijkwaardig duel, waarin een gelijkspel verdiend was geweest, wonnen de Oostzaanders dankzij een strafschop in de slotfase. Mischa Klaver hield een trots gevoel over aan de wedstrijd.

Waar Arsenal voor rust de betere kansen kreeg, was OSV na de theepauze wat sterker. Desondanks bleef de stand lang op 0-0 steken, totdat de thuisploeg in de laatste tien minuten een strafschop kreeg die Jesse Willems binnenschoot. “Vorige week tegen AMVJ bleven we ook vechten, omdat we 1-0 achter kwamen”, denkt Klaver terug aan het verloren uitduel. “Deze wedstrijd verdiende misschien ook wel een gelijkspel. Des te lekkerder is het dat je deze een paar minuten voor tijd over de streep trekt.”

De ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger won de eerste zes wedstrijden van het seizoen, maar kwam vervolgens in een mindere vorm terecht. Na de winterstop krijgt OSV weer de smaak te pakken en staat de club inmiddels op de vijfde plaats met twee punten achterstand op nummer drie FC Aalsmeer. Volgens Klaver heeft de zege op Arsenal voor een belangrijk gedeelte te maken met strijd. “Zij verstoorden de opbouw en dat maakt voor ons het voetballen lastig. We houden aan het einde echter stand. Dat is het belangrijkste en de verdienste van het team.”

Tekst: Jordi Smit