OSV beslist derby tegen Kadoelen pas in slotfase

In de zaterdag derde klasse A blijft OSV na vandaag nog steeds meedoen om de titel. Op bezoek bij de in degradatienood verkerende streekgenoot Kadoelen werd er niet goed gespeeld, maar wel gewonnen: 0-1.

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig van beide kanten. Kadoelen zakte ver terug op eigen helft en liet OSV het spel maken. Deze tactiek van de thuisploeg werkte aardig want OSV kwam nauwelijks in het strafschopgebied. De eerste goede kans was zelfs voor Kadoelen, maar Willems schoot uit een moeilijke hoek op doelman Keijser. Een aantal vrije trappen van OSV leverden ook geen gevaar op.

JBE_2391

Vlak voor rust werd OSV wel gevaarlijker. Niels Rietveld faalde een op een met Bodemeijer en Zwiebel controleerde een voorzet prachtig maar mikte van dichtbij over. De behendige linksbuiten Adil Jamal kwam nog het dichtste bij een treffer voor OSV met een geweldig schot dat de kruising trof. Ook Kadoelen kwam er op de tegenaanval nog gevaarlijk uit maar de afwerking liet te wensen over.

JBE_2330

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd in een laag tempo voort. Kadoelen vond het wel best en OSV ging mee in het spel van de thuisploeg. Pas een kwartier voor tijd ging OSV pas echt druk uitoefenen. Een momentje van onoplettendheid kostte Kadoelen uiteindelijk de kop. Adil Jamal speelde z’n directe tegenstander door de benen en trok vervolgens naar binnen om de bal in de verre hoek te krullen: 0-1.

Foto Rob Beense: Adil Jamal zorgt toch nog voor de zege voor OSV

Zo kwam OSV ineens toch op voorsprong met nog maar tien minuten op de klok. Kadoelen leek hierna geknakt en van een slotoffensief kwam het dan ook niet echt. Noel Bosnach kreeg nog wel een aardige kans op de gelijkmaker maar zijn kopbal miste overtuiging. Niet veel later floot de goed leidende en piepjonge (18) scheidsrechter Peetoom voor het einde van de wedstrijd.

JBE_2346

OSV blijft door deze overwinning in het spoor van Reiger Boys en EVC, die vandaag allebij geen fout maakten. De strijd om het kampioenschap blijft ongemeen spannend. Voor Kadoelen wordt het ontlopen van de nacompetitie tegen degradatie een zware opgave. De ploeg heeft een loodzwaar programma voor de aankomende drie wedstrijden. Het treft achtereenvolgens EVC, Opperdoes en Reiger Boys.