OSV blijft na bezoek aan Buitenveldert ongeslagen

Zaterdag tweedeklasser OSV is dit seizoen nog altijd ongeslagen. Waar de club uit Oostzanerwerf er de afgelopen twee seizoenen niet in slaagde om van Buitenveldert te winnen, lukte dit nu wel. De ploeg van Ron van der Velde was in Amsterdam-Zuid met 2-4 te sterk.

De eerste helft was erg matig van OSV. Het was aan doelman Yort Willems te danken dat OSV niet op een onoverbrugbare afstand werd gezet door Buitenveldert, dat door een doelpunt van Great Nyarko aan de leiding kwam: 1-0. “We speelden slecht, kwamen overal te laat”, blikte Van der Velde terug. “In de rust heb ik aangegeven dat alles begint bij strijd. In mijn hart had ik drie man gewisseld, misschien wel vijf. Ik stip dingen aan die beter kunnen en dat pakken ze goed op.”

Door treffers van Nicky Roele en Jermaine Jeulink bogen de bezoekers de 1-0 achterstand vrij snel om in een 1-2 voorsprong. Via Kiefer Smis slaagde Buitenveldert erin weer gelijk te maken, maar direct daarna herstelde Roele de voorsprong. Vervolgens vergrootte Joey Noordenbos de marge met een snoeihard schot in de kruising: 2-4. “Daar zat hij tegenaan te hikken, al zijn frustratie stopte hij in de schot. Recht in het kruis.”

In een knotsgekke slotfase gebeurde er nog van alles, maar kwam de overwinning niet in gevaar voor OSV. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden zijn ze uitstekend uit de startblokken gekomen. Vorig seizoen had de ploeg van Ron van der Velde dit puntenaantal pas op 4 november bij elkaar gesprokkeld. De verbetering ten opzichte van een jaar geleden ziet de oefenmeester vooral in een bredere selectie. “Als ik wissel, word je niet slechter. Juist even goed of misschien beter.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: HAV | Nicky Roele