Home / Algemeen / OSV boekt tegen ZOB eerste competitiezege van 2016 (2-1)
Peter Seymour

OSV boekt tegen ZOB eerste competitiezege van 2016 (2-1)

Zaterdag tweedeklasser OSV heeft de eerste drie punten van 2016 binnen. De ploeg van Kai Meeuwsse won op eigen veld met 2-1 van ZOB. Dave Sijbrands en Bruce Carstens bezorgden OSV de zege. “We speelden iets behoudender en lieten ZOB het spel maken”, vertelde Meeuwsse, die met zijn ploeg ZOB passeert op de ranglijst.

Hoewel OSV iets behoudender speelde, werden de Amsterdammers direct gevaarlijk. Tommy Clobus probeerde het al na twee minuten vanaf een flinke afstand, maar de grootste kans was in de eerste twintig minuten voor Bas ter Haak. De 29-jarige aanvoerder van de thuisclub schoot op de paal.

In de achterhoede was de jeugdige Jesse Willems enorm belangrijk. De jonge verdediger voorkwam met een nette sliding dat ZOB gevaarlijk kon worden. Clobus leek daar nog voor de rust van te kunnen profiteren. De ervaren aanvaller veroverde op het middenveld de bal en soleerde naar het doel van de tegenstander, maar het lukte hem niet om af te rekenen met ZOB-doelman Erik Staaf.

Foto: Peter Seymour. OSV-aanvoerder Bas ter Haak gaat tijdens het duel met ZOB voorop in de strijd.
Foto: Peter Seymour. OSV-aanvoerder Bas ter Haak gaat tijdens het duel met ZOB voorop in de strijd.

Sonny Punt zette de gasten vlak na de theepauze tegen de verhoudingen in op voorsprong, maar daar baalde niemand om. De pas 20-jarige Carstens bezorgde OSV uiteindelijk de verdiende zege. De spits draaide tien minuten voor tijd fraai open en schoot raak via de binnenkant van de paal. Enkele minuten eerder liet Dave Sijbrands het publiek ook al juichen door de gelijkmaker te maken: 2-1. “Jesse speelde een uitstekende wedstrijd”, vervolgt Meeuwsse, die een vijftal basisspelers moest missen vanwege blessures en schorsingen. Onder meer Mischa Klaver en Dave Zwiebel ontbraken. “Ik wil ook een compliment geven aan Hidde Rozendaal en Carstens. De drie jonge jongens speelden goed.”

De score had nog hoger uit kunnen vallen als OSV iets meer geluk had gehad. Zo raakte Willems na ruim een uur spelen nog de paal. “Ik ben enorm blij met deze zege. Mijn ploeg heeft vooral in de tweede helft goed gespeeld”, besloot Meeuwsse, die twee weken terug verloor van HBOK.

Door de overwinning stijgt promovendus OSV naar de zevende plaats op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.