Home / Algemeen / OSV en DVVA schieten weinig op met punt

OSV en DVVA schieten weinig op met punt

De confrontatie tussen OSV en DVVA heeft vanmiddag geen winnaar opgeleverd. Op sportpark Oostzanerwerf kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1. Zowel OSV als DVVA kunnen niet geheel tevreden zijn met dit resultaat. OSV kan zich nog veilig spelen, maar dan moet de ploeg van René Panhuis  volgende week zelf winnen en Zandvoort moet dan verliezen van ZOB.  Voor DVVA wordt het lastig om de nacompetitie te bereiken, aangezien concurrent Aalsmeer thuis met 4-1 won van ZOB.

Sjaak Tersteeg baalde enorm van het gelijkspel. Zijn ploeg had genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tersteeg: ‘We hebben vandaag ongeveer tien honderd procent kansen gemist. In de eerste helft hadden we het moeilijk, voornamelijk door de wind, en ging het spel op en neer.’

Het was OSV dat de eerste kans van de wedstrijd mocht noteren. Nadat DVVA balverlies leed op eigen helft kon Niels Rietvelt zijn medespeler Renco Bakker met een steekbal wegsturen. De spits van OSV werd gestuit door doelman Daan Waleson. Daarna was het de beurt aan DVVA. Een goede voorzet van Stefan Baars werd door Floris van der Geest net naast gekopt. In deze periode was het een gelijkwaardige wedstrijd, waar de wind beide ploegen parten speelde. DVVA had de eerste helft de wind tegen en dat had duidelijk effect op de ploeg van Tersteeg, want OSV was in het eerste bedrijf het dichtst bij een voorsprong. Eerst werd een doelpunt van Bakker afgekeurd vanwege buitenspel en later schoot Dave Sijbrands van dichtbij naast het doel van Waleson. Diezelfde Waleson keerde vlak voor het eind van de eerste helft nog een schot van de ingevallen Jermaine Ristie. DVVA kon hier alleen een doelpoging van Job Verhoeve tegenover zetten, maar deze ging naast het doel van Marco Keevel van OSV. Met een 0-0 tussenstand floot de scheidsrechter voor de rust.

OSV en DVVA schieten beiden weinig op met een punt
OSV en DVVA schieten beiden weinig op met een punt

Net als in de eerste helft kwam OSV na de thee  goed uit de kleedkamer. Ze creëerden meteen twee kansen. Rietvelt kon een voorzet van Melle Bruijns niet tot doelpunt promoveren en Ristie slaagde in de zestien meter er net niet in een medespeler te bereiken toen hij de bal probeerde terug te leggen. Niet veel later kwamen de mannen van Panhuis alsnog op voorsprong. Ristie speelde zichzelf op de achterlijn vrij met een individuele actie en zijn voorzet bereikte Bakker, die van dichtbij de 1-0 kon binnentikken. Tersteeg besloot na de tegentreffer iets aan zijn ploeg te veranderen. Tersteeg: ‘Meteen na de 1-0 heb ik een omzetting gedaan. We gingen met drie man voorin spelen om daarmee meer druk te zetten.’Met de wind in de rug en de omzetting van Tersteeg kon DVVA ook meer druk uitoefenen in het laatste half uur van de wedstrijd. De ploeg kon zich zelfs weer helemaal in de wedstrijd spelen toen Dick Bos de bal ongelukkig tegen zijn arm aan kreeg in het strafschopgebied van OSV. Van der Geest ging achter de bal staan en hij schoot beheerst vanaf elf meter de 1-1 achter Keevel. Vanaf dat moment leek het verzet van OSV gebroken.

DVVA ging vol voor de overwinning en kreeg genoeg kansen, maar het tweede doelpunt wilde maar niet vallen. Doelman Keevel trad een aantal maal sterk op bij schoten van Stefan Baars en Rik Ossenkoppele. Ook de gevaarlijke invallers Dylan Hoekzema en Bram Borst konden de bal niet achter Keevel krijgen. Vlak voor het einde kreeg DVVA  de beste kans om alsnog de drie punten in de wacht te slepen. Nadat de bal eerst door de wind in de lucht bleef hangen, belandde deze daarna voor de voeten van Baars, maar zijn schot uit de lucht ging naast. Dit was de laatste grote kans van de wedstrijd, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een 1-1 gelijkspel.

Panhuis was redelijk content met het behaalde punt. Panhuis: ‘Dit gelijkspel was uiteindelijk het hoogst haalbare voor ons. In het begin van de tweede helft hadden we de trekker vaker moeten overhalen, dan had er een overwinning ingezeten. Maar we hebben in verhouding met
DVVA te weinig kansen gecreëerd. We waren slordig in balbezit vandaag en de bal veroveren kost dan veel energie. Daarbij houdt onze keeper je nog een aantal keer op de been met een paar goede reddingen.’ Volgens Panhuis komt de nacompetitie nu wel heel dichtbij. ‘Ik denk dat het nacompetitie word. Maar we gaan ons eerst richten op de wedstrijd van  volgende week tegen Monnickendam. Mochten we ons dan niet veilig spelen, kunnen we altijd via de nacompetitie onze plaats in de tweede klasse veilig stellen.’

Voor DVVA wordt het bereiken van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse lastig, maar Tersteeg weigert om op te geven. ‘Allereerst moeten we volgende week zaterdag zelf winnen van AMVJ thuis. Verder zie ik Aalsmeer niet winnen bij WVHEDW. Het is dus nog absoluut mogelijk, maar je had vandaag een goede stap kunnen zetten,’ aldus Tersteeg.

Verslag Wessel Westerhof

 

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)