OSV en Overbos spelen gelijk in duel met twee gezichten

Op bezoek bij Overbos is OSV niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De promovendus uit Amsterdam-Noord was voor de pauze de betere en kwam via David Zwiebel aan de leiding. Na rust hadden de Hoofddorpers het overwicht en kwamen ze via Robin Verwer langszij. OSV blijft middenmoter in de zaterdag tweede klasse A en Overbos staat nog zonder zege op de voorlaatste plek.

De gasten namen al vroeg het initiatief en kregen via Jermaine Jeulink en Tom Clobus aardige kansen om de score te openen. Beiden hadden het vizier echter niet op scherp. Na een kwartier wist Zwiebel wel het net te vinden. Ook na de openingstreffer was OSV heer en meester. De bezoekers waren nog een aantal keren gevaarlijk, maar faalden in de afwerking. “Het lijkt iedere week hetzelfde verhaal te worden. Ik heb de jongens in de rust een compliment geven, maar heb ze wel gewaarschuwd dat 0-1 waarschijnlijk niet genoeg is”, laat OSV-trainer Kai Meeuwsse weten.

Overbos - OSV

De keuzeheer kreeg na de rust gelijk. Nadat Zwiebel nog een grote kopkans om zeep hielp voor OSV, nam Overbos het heft in handen. Uit een afgeslagen bal uit een corner zorgde Verwer voor de gelijkmaker. Invaller Maarten Wels had hierna een prominente rol voor de thuisploeg. Een doelpunt van de aanvaller werd afgekeurd en één-op- één met sluitpost Marco Keevel was hij niet koelbloedig genoeg.

Overbos-trainer Stefan Teeken was ontevreden met het punt. “De eerste helft was voor OSV en na rust domineerden wij. Tegen gelijkwaardige ploegen moet je thuis zeker winnen en dat is niet gebeurd.”

Overbos - OSV

Meeuwsse had geen goed woord over voor de grensrechter van Overbos. “Deze man brengt de club in diskrediet en dat heb ik na afloop ook laten weten in de bestuurskamer. Het is een schande dat zo’n man een vlag mag vasthouden. Hij heeft wel vijf keer onterecht gevlagd voor buitenspel en voor een bal die niet over de lijn was. Deze man was met alles bezig behalve met voetbal.”

Teeken wilde zich niet uitwijden over de incidenten om de wedstrijd heen. “Ik weet niet waar hij het over heeft. Ik heb me niet met dit soort randvoorwaarden beziggehouden.”

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Thomas Vegter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)