OSV haakt af in titelstrijd na puntendeling met RODA ’23

In de zondag derde klasse C is OSV afgehaakt in de strijd om de titel. De ploeg van Dennis Koorn verspeelde op eigen veld een 2-0 voorsprong tegen RODA ’23. Voor de ploeg uit Bovenkerk lijkt het seizoen nu ook over en uit. Arsenal en AGB maken de beste kans op de titel.

De woorden van Dennis Koorn waren duidelijk na afloop: “Wij doen niet meer mee om de titel. het verschil is te groot met AGB en Arsenal. Ik had vooraf al gezegd dat als we vandaag zouden winnen we in de race zouden blijven omdat we op papier een makkelijk programma hebben. Alleen de laatste wedstrijd moesten we tegen Diemen, maar dat maakt nu  allemaal niet meer uit. We hebben het weggegeven vandaag.”

03042016 OSV RODA23 Koos van der Leest 3

OSV stond na een kwartier spelen om een comfortabele 2-0 voorsprong. Na negen minuten zorgde Daan van Dijk in twee instanties voor de 1-0 en zes minuten later maakte Mitchell Bijvoet er 2-0 van. Koorn: ” We hadden bij rust wel met 4-0 voor moeten staan. Dan had RODA echt niets te klagen gehad.” In de slotfase van de eerste helft kreeg RODA via Dennis Bakker nog wel tot twee keer toe om van afstand de aansluiting te forceren.

03042016 OSV RODA23 Koos van der Leest 4

Na rust had RODA wat meer grip op het duel en dat resulteerde in de 64e minuut in de aansluitingstreffer van Dylan Bungener. Er ging aan de 2-1 echter wel het nodige vooraf. Koorn: “Mijn keeper (Kevin Berrevoets, red.) gaat eerst knock-out en vervolgens vergeet Tim Smit de bal weg te schieten door over de bal heen te maaien. Het was echt een cadeautje. We geven het zo weg.” Berrevoets moest na die tegentreffer het veld verlaten.

OSV was af en toe gevaarlijk via de counter en verliep vooral achteruit, maar echt grote mogelijkheden kreeg RODA ook niet tot dat acht minuten voor tijd de bal op de stip ging na een handbals van Jordy van Beek. Michael Crombeen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde voor de 2-2.

2-2 crombeen

Daar kwam ondanks een kans voor Crombeen (afstandsschot) en Jeffrey Gits (OSV) geen verandering meer in. Koorn: “Wij haken af en mogen ons gaan richten op de nacompetitie”. OSV is daar door het winnen van de tweede periode zeker van. Voor RODA lijkt die nacompetitie na het puntverlies onhaalbaar.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)