OSV haakt voorlopig af na late tegentreffer Reiger Boys: 0-1

OSV heeft op eigen veld duur puntverlies geleden. De ploeg van Kai had weer kunnen aansluiten bij de bovenste ploegen in de zaterdag Derde klasse A, maar verloor vlak voor tijd met 0-1 van concurrent Reiger Boys en lijkt daarmee voorlopig af te haken voor directe promotie naar de Tweede klasse. OSV-keeper René Keijser werd uiteindelijk de schlemiel, ondanks het feit dat hij een strafschop tegenhield.

OSV was de gehele eerst helft de bovenliggende partij. Het elftal van Meeuwsse probeerde de bal snel te laten gaan en had verreweg het meeste balbezit. Reiger Boys wachtte meer af en wilde met vlijmscherpe counters OSV pijn doen. De thuisploeg kreeg al na acht minuten een behoorlijke kans om op voorsprong te komen, maar een schuiver van Quinton Bhagwandin ging voorlangs. Doordat OSV vaak met de bal op de vijandige helft kwam, moest de defensie van Reiger Boys enkele malen ingrijpen via overtredingen. Linksbuiten Adil Jamal was de aangewezen persoon bij OSV voor de vrije trappen en tot tweemaal toe liet hij Reiger Boys doelman Paul Roos flink zweten. Eerst werd de bal via de vuisten van de keeper tot corner verwerkt en bij de tweede poging van Jamal kon Roos net op tijd voorkomen dat de vrije trap in één keer het doel in vloog. Tussendoor werd OSV middels een kopbal van David Zwiebel nogmaals gevaarlijk, maar opnieuw ging de bal voorlangs. OSV had het vizier niet op scherp en kwam met de schrik vrij toen Daan de Vries vlak voor Keijser verscheen. De doelman van de thuisploeg redde echter stijlvol. Ook de laatste kans van de eerste helft kwam uit een snelle omschakeling van Reiger Boys. Aanvoerder Yucel Gundogdu gaf een mooie steekbal op De Vries, maar Keijser hield zijn ploeg wederom op de been en zorgde ervoor dat beide elftallen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Adil Jamal
Foto John Beckman: Adil Jamal krijgt een tackle te verwerken

 

In de tweede helft had OSV graag het goede spel van de eerste helft voortgezet, maar dat zat er helaas niet in. Beide teams werden onzorgvuldig in balbezit en er ging bij vlagen meer fout dan goed. Wel moet gezegd worden dat de wind hierbij een belangrijke rol speelde. Via De Vries kreeg Reiger Boys de eerste mogelijkheid van de tweede helft, maar Keijser stond op de goede plek en kon de bal al liggend tegen houden. Daarna gebeurde er, op het uitvallen van het scorebord na, een tijd lang niks. Beide ploegen creëerden amper een kans en het was voor het publiek lang wachten op wat spektakel. Dat kwam er in de slotfase zeer zeker. Kleine kansjes voor Mischa Klaver en Richard Dirven tekende de aanvallende mindset van de thuisploeg, dat zich geen misstap kon permitteren vandaag. Een goede actie van Zwiebel belandde uiteindelijk in de handen van Roos. Daarmee leek de brilstand ook de einduitslag te worden, maar vlak voor het eind kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Pascal Kabalt wordt volledig verkeerd verwerkt door Keijser en via zijn hand wordt de bal tot doelpunt gepromoveerd. OSV stond op een 0-1 achterstand en had maar een paar minuten om dit goed te maken. Kansen kreeg het elftal van Meeuwsse niet meer, sterker nog: aan de andere kant kreeg Reiger Boys een strafschop om de wedstrijd definitief te beslissen. Dat gebeurde niet, want Keijser stopte de penalty van Albert Jan de Bruijn. Het mocht uiteindelijk niet meer baten, want scheidsrechter Hajjaji floot meteen hierna voor het einde en daardoor was het Reiger Boys dat als winnaar van het veld stapte.

Yucel Gundogdu Paul Denslagen
Foto John Beckman: Yucel Gundogdu, oud-speler van onder meer Turkiyemspor en De Dijk, in duel met Paul Denslagen

 

Terwijl de spelers van OSV en trainer Meeuwsse zwaar teleurgesteld de kleedkamers opzochten, was de glimlach van Gundogdu niet meer van zijn gezicht weg te krijgen. De oud-speler van Turkiyemspor en De Dijk was ontzettend gelukkig met de overwinning. Gundogdu: “Het was voor ons meedoen of afhaken. Nu staan we er weer goed voor. Toch kan ik de enorme teleurstelling bij OSV wel begrijpen. Ze hebben een goede ploeg en wij winnen twee keer met geluk van ze. Net als de thuiswedstrijd eerder dit seizoen scoren wij een late goal en pakken we daarmee de drie punten.”

Door de nederlaag van OSV is het gat met de bovenste drie ten opzichte van de club uit Amsterdam-Noord gegroeid. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Derde klasse A op de klassenpagina.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)