Home / Algemeen / OSV in slotfase langs EVC

OSV in slotfase langs EVC

OSV heeft in de zaterdag tweede klasse A in eigen huis EVC verslagen. In een niet al te hoogstaande wedstrijd besliste de ploeg van trainer Kai Meeuwse het duel in de tweede helft in haar voordeel (2-0). Een benutte penalty van Mischa Klaver en een fraaie goal van David Zwiebel zorgden voor de belangrijke drie punten.

OSV kwam op sportpark Oostzanerwerf maar moeizaam op gang. Het spel van de ploeg was matig met veel slordige passes en veel verloren duels. De eerste goede kans was dan ook voor EVC. Jeffrey Schilder mikte van afstand over het doel van Marco Keevel. Na ruim tien minuten werd OSV voor het eerst gevaarlijk. David Zwiebel kapte in het strafschopgebied knap zijn directe tegenstander uit maar hij stuitte op EVC-doelman Barry de Wit.

Vijf minuten later trok EVC-aanvaller Bilal Elyaakoubi vanaf rechts naar binnen. Zijn schot met links belandde echter naast de goal van Keevel. Vervolgens ging het duel gelijk op zonder dat beide ploegen echt grote kansen creëerden. Een goal van Tom Clobus uit een mooie pass van Dave Sijbrands werd afgekeurd vanwege buitenspel en een vrije trap van Bas Ter Haak werd goed gepareerd door De Wit. EVC werd nog eenmaal gevaarlijk via Schilder. Hij haalde de achterlijn maar kon met zijn scherpe voorzet geen medespeler vinden en dus gingen beide ploegen rusten met de brilstand op het bord.

OSV EVC

>Na rust een beter OSV wat probeerde EVC onder druk te zetten en op zoek ging naar een goal. Toch waren het de bezoekers die tot twee keer toe het dichtst bij de openingstreffer waren. Eerst speelde EVC een veel belovende aanval slecht uit en even later was het Keevel die zijn ploeg op de been hield door een inzet van de doorgebroken Jeffrey Veerman fraai te stoppen. Een kwartier na rust was OSV dichtbij een doelpunt maar een schuiver van Ter Haak ging net naast. In de 72e minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Invaller Jermaine Jeulink ging in de zestien over het been van een EVC-verdediger en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Mischa Klaver nam zijn verantwoordelijkheid en schoot feilloos raak.

OSV controleerde na deze treffer de wedstrijd en tien minuten voor tijd kreeg Bruce Carstens de kans om de score te verdubbelen. Hij nam de bal uit een corner knap aan maar zag zijn schot geblokt worden. Vijf minuten later gooide David Zwiebel het duel op prachtige wijze op slot. De spits stiftte de bal vanaf een meter of twintig via de binnenkant van de paal achter De Wit. EVC-middenvelder Peter-Jan Roskam kon zich na deze goal niet meer beheersen en moest het veld met rood verlaten na een charge op Jeulink. Uit de vrije trap die volgde trof Jeulink nog bijna doel maar hij zag zijn inzet gepakt worden door De Wit. De zege van OSV kwam echter  niet meer in gevaar en de ploeg klom zo naar de zesde plaats in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Joey Schoo

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV