OSV klimt naar derde plek na zege op KDO

Bij zondag derdeklasser OSV zijn de verschillen groot: van ontsnappen aan degradatie op het allerlaatste moment vorig seizoen, staat de ploeg van de nieuwe trainer Jack de Gier momenteel na tien wedstrijden op een knappe derde plek. Tegen KDO werd de derde zege op rij geboekt (4-2).

Op sportpark Oostzanerwerf speelde de harde wind een belangrijke factor. KDO kreeg van OSV de mogelijkheid om het spel te maken, maar de score werd na ruim een kwartier geopend door de thuisploeg. Mitchel Bijvoet trok alle aandacht bij een voorzet van Jeffrey Kits en Nicky Roele kon hiervan gebruik maken: 1-0. Nog geen twee minuten later werd KDO terug in de wedstrijd geholpen. Een makkelijk gegeven strafschop werd door Rick Kruit benut.

OSV - KDO

Ondanks de ontstaande irritatie na de verkeerde beslissing van scheidsrechter Erdemir, rechtte OSV de rug. Een strakke voorzet van Roele werd door Sherwin Resida binnen gelopen: 2-1. Nadat de rust was wedergekeerd, waren beide ploegen weer bij de les en moest KDO-doelman Tim te Brink enkele keren handelend optreden op schoten van Rick Smits. Toch kwam KDO tien minuten na de rust opnieuw langszij. Kruit bediende Eric Verbruggen, die de 2-2 binnen gleed.

Nog geen vijf minuten later had Joeri Stange de 2-3 op zijn schoen, maar op vijf meter van doelman Kevin Berrevoets schoot hij tegen de sluitpost aan. Vanaf dat moment nam OSV weer het initiatief in handen en wist Jeffrey Gits een strakke voorzet bij de eerste paal binnen te tikken: 3-2.

OSV - KDO

Daarmee slaagde OSV er wel in om op voorsprong te komen. Deze keer werd die niet weggegeven en de thuisploeg gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd op slot. Gits wist gebruik te maken van miscommunicatie in de Kwakelse verdediging en stelde Bijvoet in staat om de eindstand op een 4-2 overwinning te bepalen.

Door de zege klom OSV over Diemen en Roda ’23 naar de derde plaats in de zondag derde klasse C. De ploeg van Jack de Gier kan over twee weken de voorsprong op de achtervolgers vergroten als de Amsterdammers op bezoek gaan bij Diemen.