OSV laat Roda ’23 op eigen veld kansloos

OSV heeft in de zondag derde klasse C de stap naar de subtop gemaakt. De ploeg van Jack de Gier liet Roda ’23 in Bovenkerk kansloos en wist met 0-3 te winnen. Het leverde de Amsterdammers de vijfde plaats op.

Al vanaf het eerste fluitsignaal zette OSV de thuisploeg onder druk en probeerde met snelle uitbraken gevaarlijk zijn. Een van die uitbraken, in de vijfde minuut was ook meteen raak. Een foutje van Roda ’23 werd genadeloos afgestraft door Mitchel Bijvoet. De tactiek van OSV wierp zijn vruchten af. In de twaalfde minuut eindigde zo’n tegenaanval naast het doel van de Bovenkerkers, die opgelucht adem konden halen. Het was slechts een voorbode, want een minuut later lag de tweede treffer er wel in via Nicky Roele.

Roda 23 - OSV

Zo zat OSV na dertien minuten op rozen met een riante voorsprong. Roda ’23 had daar weinig tot niets tegenover te stellen en werd weggespeeld door de gasten. De Amsterdamse doelman had een rustige middag en kreeg in de eerste helft zelf amper iets te doen. De enige echte mogelijkheid van Roda ’23, een schot van Dennis Bakker, belandde naast het doel.

Roda 23 - OSV

In de rust deed trainer Marco Bragonje een paar omzettingen in de tactiek en kwam de thuisploeg beter voor de dag in de tweede helft. De paar kansen die Roda ’23 kreeg, werden echter niet verzilverd door een gebrek aan scherpte voor het doel. Daar had OSV niet over te klagen. Waar er eerst nog de lat werd geraakt, werd de wedstrijd na een uur spelen definitief in het slot gegooid door Rik Smit. Dit was opnieuw een goed uitgevoerde tegenstoot van de gasten.

Roda 23 - OSV

Het was de genadeklap voor Roda ’23, dat de 3-0 niet meer te boven kwam. De wedstrijd was gespeeld en OSV kon drie belangrijke punten bijschrijven. De ploeg van Jack de Gier klom daarmee namelijk naar de vijfde plaats op gelijke hoogte met Roda ’23. De Bovenkerkers kunnen zich volgende week in de derby tegen Ouderkerk revancheren. OSV kan op eigen veld tegen KDO uitlopen van de middenmoot.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)