OSV laat zich aftroeven door Vriendenschaar en verliest ruim

OSV heeft het zichzelf erg moeilijk gemaakt in de nacompetitie. Het eerste duel tegen Vriendenschaar ging met 1-4 verloren. Het bereiken van de volgende ronde wordt zo een lastige opgave voor het elftal van Dennis Koorn. Volgende week zal er in Culemborg met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen moeten worden.

Na een matige eerste helft keek OSV tegen een 0-1 achterstand aan. Na ruim een half uur werd de score geopend door Fabian van der Wel die raak punterde vanaf de rand van het strafschopgebied. OSV was woedend op scheidsrechter Baist omdat de rechtsback van Vriendenschaar de bal met de hand zou hebben meegenomen. OSV was tot dan toe nog niet gevaarlijk geweest. Het had moeite om in haar spel te komen en slaagde er maar niet in om de aanvallers te bereiken. In de openingsfase kwam het goed weg want een kopbal van Abid el Idrissi ging maar net naast het doel.  Op slag van rust kreeg OSV nog een mogelijkheid na een mooie opening van Davey Dijkhuizen op Daan van Dijk. Zijn schot ging ruim voorlangs.

osv vriendenshaar 4

Dennis Koorn greep in in de rust en bracht Jeffrey Gits en Bilal Marrabou om zijn ploeg van meer aanvallende impulsen te voorzien. Dit sorteerde gelijk effect, al was het een verdediger die OSV terug in de wedstrijd bracht. Dylan Klein verschalkte de vijftienjarige(!) Denzel Muradin met een boogbal van zo’n 30 meter. OSV leek de wedstrijd om te gaan draaien want na deze prachtige treffer bleef het de bovenliggende partij. Een aantal schoten werden onschadelijk gemaakt door de piepjonge doelman van Vriendenschaar.

osv vriendenschaar 1

Na deze sterke fase van OSV kreeg het een doffe dreun te verwerken. De balvaardige spits el Idrissi speelde met een knappe actie Farid Bouzbib vrij die van dichtbij kon scoren. Zo kwam OSV voor de tweede keer op een achterstand. Nadat Berrevoets goed ingreep op een schot van el Idrissi was het weer de beurt aan OSV. Bijvoet liet in zeer kansrijke positie de bal van zijn voet springen en Jeffrey Gits trof de bovenkant van de lat. Deze gemiste kansen zouden OSV uiteindelijk fataal worden want aan de andere kant was Vriendenschaar wel scherp voor het doel.

osv vriendenschaar 3

Na een snel genomen vrije trap mocht Michael Soepnel alleen op Berrevoets af en hij schoof de bal beheerst in de verre hoek. OSV was geknakt en kreeg nog bijna een penalty tegen omdat de zwak fluitende Baist een handsbal van invaller Gezici bestrafde. Op advies van zijn assistent werd dit alsnog een vrije trap. De verdediger stond duidelijk buiten het strafschopgebied. OSV zou de 1-4 nog wel om de oren krijgen. Michael Soepnel maakte zijn tweede treffer van de middag na een goed uitgespeelde counter. Gezici kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart na een onstuimige tackle. Zo leed OSV een enigszins geflatteerde maar terechte nederlaag.

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: website Vriendenschaar