OSV met 10 man langs AFC

Als je blijft werken tot het eind en in een goed resultaat blijft geloven kan je heel ver komen. Dat bewees OSV vanmiddag in de uitwedstrijd tegen AFC. Drie minuten voor tijd stond AFC nog met 1-0 voor en speelde OSV al een hele helft met tien man. Uiteindelijk won OSV met 1-2.

“We zijn verwend en lui.” Dat waren de woorden van een AFC-speler na afloop. Het si precies het tegenovergestelde dan wat OSV uitstraalde. Na de bejubelde overwinning sprak de winnende trainer zijn manschappen toe op het veld. Zijn eerste woorden: “Je moet je schamen voor de eerste helft. Het tweede deel maakte veel goed. Gefeliciteerd. De rest bespreken we van de week wel.”

Op de zege van OSV viel niets af te dwingen al zal men daar bij AFC, dat grote personele problemen heeft, het vast niet helemaal mee eens zijn.  Tot overmaat van ramp zag de ploeg van Wessel Colijn ook nog de gevaarlijk aanvaller Ben van Kessel met een knie blessure uitvallen. Het stond wel al 1-0 voor de thuisploeg. Benno Nihom zorgde op aangeven van Tom Bekkering voor de openingstreffer. Dat was na iets meer dan een half uur spelen. Veel grote kansen hadden beide ploegen tot aan dat moment niet gehad. Een doelpunt was wel wat de wedstrijd nodig had. OSV voetbalde aardig maar werd niet gevaarlijk. Vlak voor rust bewees Dick Bos OSV een slechte dienst. De middenvelder kreeg eerste geel wegens een schwalbe (39ste minuut) en drie minuten later ontving hij van scheidsrechter Kras zijn tweede na een domme overtreding.  Het zou een zware en lange tweede helft worden voor OSV.

Benno Nihom (AFC) was lange tijd de matchwinnaar

Dat werd het ook maar de conditie en de positieve instelling en geloof in een goede afloop zorgde er voor dat de ploeg van Panhuis als winnaar van het veld stapte. Het maakte het zich zelf nog behoorlijk moeilijk door de vele kansen al niet eerder in doelpunten om te zetten. Al in de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf had Niels Rietvelt twee keer doel kunnen treffen. Eerst vond hij, oog in oog met de doelman, Peter van der Linden op zijn pad en niet veel later treuzelde hij te lang nadat hij samen met Renco Bakker een overtal situatie had.

AFC stelde er weinig tegen over. Natuurlijk kreeg het ruimte maar het deed er bijzonder weinig mee. De ploeg heeft weinig meer weg van de kampioenskandidaat die het vorig jaar was. Nihom zag zijn inzet worden gestopt door keeper Marco Keevel. En op een diepe bal van tweede elftal speler Joes Blackborn kwam Nihom net iets te kort en kon Keevel weer redding brengen.

Ondanks een man minder kreeg OSV voldoende mogelijkheden om tot scioren te komen. Bakker’s schot werd net geblokt door Thomas Rijsman. Rietvelt kopt geheel vrijstaand van dichtbij naast en aanjager Dave Sijbrands zag zijn schot op de paal uiteenspatten. AFC mocht van geluk spreken dat het drie minuten voor tijd nog op voorsprong stond. Het zou veels te veel van het goede zijn geweest. Veelvuldig balverlies, vooral in de breedte passing, zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker.

OSv-trainer Rene Panhuis bleef geloof houden in een goede afloop

Invaller Donny Reusenbrink zette de aanval op en via de meegekomen verdediger Mischa Klaver was het uiteindelijk Renco Bakker die voor de verdiende 1-1 zorgde. Het sterke aanspeelpunt, door zijn teamgenoten ‘lange’ genoemd stond ook aan de basis van de winnende treffer. In een scrimmage situatie zette hij zoveel druk dat Joes Blackborn de bal uiteindelijk met de knie langs zijn eigen doelman werkte. Bakker: “Op basis van de tweede helft is het meer dan terecht. De eerste helft waren we gewoon niet scherp. Er moet bij ons altijd wat gebeuren voordat we echt gaan voetballen. In dit geval de rode kaart. Het heeft in ieder geval wel effect gehad.”

Als OSV de eerste helft net zo had gespeeld als de eerste dan had het niet zo lang hoeven wachten om te jachten. En AFC…..AFC heeft nog een lange weg te gaan voor dat het weer staat waar het vorig seizoen stond. Namelijk bij de bovenste drie.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klasse pagina van zaterdag 2A.

Foto’s door Tom Poederbach
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)