Home / Algemeen / OSV met tien man ten onder tegen Marken

OSV met tien man ten onder tegen Marken

Zaterdag tweedeklasser OSV kwam zaterdag tegen Marken tot drie keer toe terug van achterstand. Bij de formatie van trainer Kai Meeuwsse was Mischa Klaver, die binnen zes minuten zowel zijn eigen doelman als die van de tegenstander verschalkte, het toonbeeld van veerkracht. Alleen daar ging het na de 4-3 thuisnederlaag niet over.

Meeuwsse was ontstemd over de rode kaart van Jeulink Jermaine. De aanvaller van de Amsterdammers maakte een paar minuten voor rust een spijkerharde overtreding op de helft van de tegenstander. Hij kwam van achteren met gestrekt been in en kon vertrekken. “Het is niet de eerste keer dat hij dit doet. Hij kan het voorlopig even schudden”, vertelde Meeuwsse.

Voor OSV-speler Klaver begon het duel dramatisch. De centrumverdediger speelde de bal te hard terug op zijn eigen doelman, maar nog binnen de minuut maakte hij op aangeven van clubtopscorer David Zwiebel zijn fout goed: 1-1. Na de gelijkmaker werd de thuisploeg sterker, maar het waren de gasten die wederom op voorsprong kwamen. Arno Boes profiteerde optimaal van matig verdedigen aan de kant van OSV.

Ondanks dat OSV, dat vorig seizoen kampioen werd in de derde klasse, wederom op achterstand kwam, lieten de Amsterdammers het hoofd niet hangen. Via routinier Bas ter Haak werd het na 35 minuten 2-2. De 29-jarige voetballer onderschepte op het middenveld en schoot vanaf zeker dertig meter in de kruising.

Vrijwel direct na de hervatting vonden de gasten weer het doel. Kevin Giele scoorde na vijftig minuten, terwijl een speler van OSV op de grond lag, de 2-3. Invaller Bruce Carstens maakte nog binnen het uur de 3-3, maar daar bleef het voor OSV bij. Peter Bakker schoot na 86 minuten de winnende tegen de touwen. “Wij hadden tijdens het duel het betere van het spel, maar het lukte ons niet om iets beter met onze kansen om te springen”, zag Meeuwsse.

De oefenmeester was toch trots op zijn team. “Ik kan mijn spelers niks kwalijk nemen. Ze hebben geknokt. In de tweede helft speelden we 3-3-3 en kregen we nog een goede kans op een vierde treffer.” Door de nederlaag zakt OSV naar de achtste plaats in de zaterdag tweede klasse A.  Kijk hier  voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s: Peter Seymour

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV