OSV na rust voorbij DVVA

Zaterdag ontving OSV DVVA op Sportpark Oostzanerwerf. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Tegen FC Aalsmeer speelde OSV met maar liefst 4-4 gelijk, terwijl DVVA – FC Zaandam in 0-0 eindigde. Deze zaterdag werd er niet gelijkgespeeld, maar won OSV met 2-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 2a

Het duel werd beïnvloed door de wind, deze stond recht over het veld. Gedurende de eerste helft had DVVA de wind mee, OSV had dit in de tweede helft. Voor rust had DVVA het betere van het spel, dat zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Lex van der Horst meerdere kansen kreeg. De doelman van OSV moest drie keer zijn ploeg voor een achterstand behoeden na goede pogingen van Sem Barendse, Kevin Scholten en Joris Kerkhofs.

Na de pauze had OSV de wind in de rug. Ook besloot het team van trainer Ron van der Velde om vroeg druk te zetten, om snel de bal van DVVA te kunnen veroveren. Dat leidde uiteindelijk ook tot de 1-0. Jasper Stracke wilde de bal terugspelen op zijn keeper, maar de bal miste vaart. OSV zette druk en hierdoor kon Hidde Roozendaal de score openen. Na de goal besloot DVVA-trainer Van der Horst om achterin 1-tegen-1 te spelen, zodat de gelijkmaker kon worden geforceerd. Echter wist OSV de score uit te breiden. Nicky Roele maakte de 2-0. De thuisploeg had vervolgens meer kunnen scoren, maar de doelman hield de ploeg op de been.

Van der Velde zag dit jaar een sterker DVVA dan de voorgaande jaren. Hij vond de ploeg boven verwachting presteren. Over zijn eigen ploeg was hij uiteindelijk ook tevreden: “Wij hebben goed gespeeld. We speelden verzorgd voetbal en hebben weinig weggegeven.” DVVA-trainer Lex van der Horst baalde na afloop enorm: “Na de eerste helft hadden wij gewoon op een 2-0 of 3-0 voorsprong moeten staan, wij waren de betere ploeg. Na de 1-0 voor OSV liepen we achter de feiten aan en haalden we niet meer het niveau van voor de rust.”