Home / Algemeen / OSV na spektakelstuk in finale

OSV na spektakelstuk in finale

OSV heeft vanmiddag de gedenkwaardigste wedstrijd gespeeld van het seizoen 2012-2013. Tegen Jong Holland moest het een 2-1 achterstand uit de wedstrijd van vorige week goed maken. Net voor tijd was dit plan mislukt en stond OSV met 1-2 achter. Des te wonderbaarlijker dat OSV uiteindelijk via 5-4 winst en daarna penalty’s de nacompetitiefinale bereikte. Een waar spektakelstuk.

OSV en Jong Holland hadden vorig jaar ook al een verhitte strijd gestreden, waarbij OSV aan het langste eind trok en promoveerde naar de tweede klasse. De ploegen waren dus aan elkaar gewaagd. OSV startte beter dan Jong Holland en was via Jermaine Ristie en Renco Bakker af en toe gevaarlijk. Scoren is echter een groot probleem bij de ploeg van Rene Panhuis. Jong Holland was geduldig en vooral aanvoerder Michiel Brink kwam op linksbuiten steeds vaker door. Aan het einde van de eerste helft brak Jong Holland de wedstrijd open, toen een ingestudeerde corner laag bij de eerste paal door Robin Verhagen werd binnen getikt. Met een redelijk kansloze 0-1 achterstand mocht OSV gaan rusten.

25052013OSV-JongHolland1

Na rust leek het erop dat OSV geen vuist meer kon maken. Jong Holland kreeg een paar goede kansen en raakte zelfs de lat. Een opleving kwam er toen Micha Klaver van OSV een combinatie met Renco Bakker goed afrondde. Er was weer hoop en die duurde precies tot de 70 ste minuut. Rik Wijnker van Jong Holland leek met een kopballetje OSV naar de derde klasse te duwen. Want met 1-2 op het bord moest OSV in een kwartier nog twee keer scoren, iets dat er niet in leek te zitten. Maar toen begon het spektakel.

25052013OSV-JongHolland3

De ingevallen Albert Windhouwer kopte OSV in de laatste minuut van de wedstrijd naast Jong Holland. Het leek voor de statistieken totdat Jermaine Ristie kort daarna eigenhandig de wedstrijd op zijn kop zette. Vanaf links trok hij naar binnen en rondde wonderschoon af in de verre hoek. Met deze 3-2 was het ineens verlengen en kon het weer alle kanten op. Gesterkt door deze laatste goals drukte OSV in de verlenging direct door. De pas 16 jarige Jaydee Nicholson bekroonde zijn goede wedstrijd met de 4-2, waarna Renco Bakker in de tweede helft van de verlenging op aangeven van Ristie ook nog de 5-2 maakte. Nu stond Jong Holland voor de onmogelijke taak om nog twee keer te moeten scoren. Terwijl her en der de spelers omvielen van de kramp en blessures kreeg Jong Holland eerst een terechte penalty, alvorens de ploeg het ook nog presteerde om de 5-4 binnen te werken. Toeschouwers waren met stomheid geslagen en na het laatste fluitsignaal moesten er penalty’s worden genomen om de beslissing te brengen. De vraag was of OSV het op kon brengen om de mentale dreun van de 5-4 op te vangen. Dit bleek echter makkelijker dan gedacht. Keeper Marco Keevel stopte de eerste strafschop van Jong Holland. De tweede van Jong Holland ging er via de onderkant van de lat uit en de derde kregen ze er ook niet in. Die verdween aan de verkeerde kant van de paal. OSV had vanaf de stip minder moeite. De eerste drie strafschoppen gingen er feilloos in, zodat de reeks direct was afgelopen en er een klein feestje werd gevierd langs de zijlijn.

Na een knotsgekke wedstrijd mag OSV zich opmaken voor de nacompetitie finale tegen RKAVIC. OSV begint volgende week thuis en speelt over twee weken uit. Een blije trainer Rene Panhuis van OSV had niet veel toe te voegen aan deze bizarre middag.
Panhuis:’Dit was niet te geloven, wat moet ik hier nu aan toevoegen?’

25052013OSV-JongHolland2