OSV naar tweede klasse

In navolging van het eerste zondag elftal is ook het zaterdag team van de club kampioen geworden. Vanmiddag werd in Oostzaan met 7-1 gewonnen van IJmuiden. Met nog twee wedstrijden te gaan is de ploeg van Frank Bruijns niet meer in te halen.

“Het zat er al een tijdje aan te komen maar je moet het natuurlijk nog wel even doen”, zijn de eerste woorden van speler Dave Sijbrands. Na een kleine inzinking vlak na de winterstop leek het een spannende strijd te worden met Jong Holland. OSV stond twee maanden geleden zelfs zes punten achter (maar wel met twee wedstrijden  minder gespeeld). De druk nam toe maar de ploeg raakte nimmer in paniek. Toen Jong Holland een paar weken achter elkaar punten liet liggen kwam de titel snel dichterbij.

Bij rust stond het al 3-1. Dave Sijbrands en twee keer Renco Bakker zorgde voor een comfortabele 3-0 voorsprong  voordat Ijmuiden iets terug kon doen. Jermain Ristie maakte na de hervatting 4-1 . A-junior Donny Reugenbrink zorgde voor de 5-1. Niels Rietvelt en opnieuw Ristie zorgde voor de 7-1 eindstand.

Voor OSV is het het tweede kampioenschap op rij. Vorig seizoen promoveerde ze van de vierde naar de derde klasse. Volgend jaar zal het in de tweede  klasse onder leiding staan van voormalig profvoetballer Rene Panhuis.

Sijbrands: “Dit is echt geweldig. We hebben hier nu een fantastisch feest. Mick Harren staat op te treden en straks komt er nog een DJ. Vroeg zal het niet worden in ieder geval. Het dak gaat er af.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV