Home / Algemeen / OSV nadert koploper EVC op drie punten

OSV nadert koploper EVC op drie punten

OSV heeft de strijd om het kampioenschap in de zaterdag derde klasse A nog een beetje spannend gedaan. Koploper EVC werd in Amsterdam-Noord met 2-0 verslagen door de ploeg van Kai Meeuwsse, waardoor de achterstand verkleind is tot drie punten.

In de beginfase was EVC de betere ploeg. De gasten kregen diverse opgelegde kansen, maar wisten deze niet te benutten. Zo faalde Leon Spoorenberg oog in oog met de doelman van OSV en miste ook Bilal el Yaakoubi een enorme kans. Hierna kwam OSV wat meer in balbezit, alleen werd ook hier een grote kans gemist: de inzet belandde op de lat. Gescoord werd er niet in de verder gelijkwaardige eerste helft.

In het tweede bedrijf moest Spoorenberg met zijn tweede gele kaart vertrekken en liep EVC achter de feiten aan. Later hadden de gasten zomaar met negen man kunnen staan toen een trapbeweging door de scheids met slechts geel werd bestraft. OSV drong hierna steeds meer aan en met succes. Een droge knal van invaller Bakker plofte via de paal achter de verbouwereerde EVC-doelman: 1-0. OSV liet zich even terugzakken, maar EVC profiteerde hier niet van. In de slotfase sloegen de Amsterdammers toe, toen Quinton Bhagwandin op snelheid zijn tegenstander passeerde en de 2-0 binnen schoot.

Het betekende dat EVC de platte kar voor het kampioenschap weer terug de schuur in kon zetten. OSV heeft de strijd om het kampioenschap nog een beetje spannend kunnen maken, maar de ploeg van Kai Meeuwsse is daarvoor wel afhankelijk van de koploper uit Edam. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil nog drie punten.

Verslag Herman de Wit
Foto boven: EVC-OSV eerder dit seizoen (Voetbal Waterland)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV