13122015 Foto Peter Seijmour OSV Ouderkerk

OSV nieuwe koploper na zakelijke zege op Ouderkerk

In de zondag derde klasse C heeft OSV een plichtmatige 3-0 zege geboekt ten koste van Ouderkerk. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Doordat AGB en Arsenal allebei verloren, is de ploeg van Jack de Gier de nieuwe koploper, op één punt van Arsenal. Nummer drie AGB heeft nog wel twee wedstrijden tegoed en een achterstand van drie punten. Bij puntverlies van die ploeg volgende week, is OSV winterkampioen.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Ouderkerk claimde een strafschop nadat Floris van der Linden een duikeling maakte. De scheidsrechter zag er niets in. Ouderkerk had het meeste balbezit en OSV wachtte geduldig op een foutje om er dan snel uit te komen. Jeffrey Gits kwam het dichtste bij een treffer voor OSV maar zijn schot werd gepareerd door Remy van Luijn. Na een hachelijke situatie voor het OSV doel probeerde Mitchel Melissen het met een omhaal. Het werd helaas niet de wereldgoal die hij in gedachten had.

Foto Peter Seijmour: Tom van Rossum in duel met Jeffrey Gits

De wedstrijd had een doelpunt nodig en die zou in het tweede bedrijf al snel vallen. Een voorzet van Nicky Roele belandde zomaar over van Luyn in de verre hoek. Zo kwam OSV met een gelukje aan de leiding. Ouderkerk zette even aan en van der Linden bediende de ingevallen Dennis Dielemans, hij mikte te hoog. Verder slaagde Ouderkerk er niet meer in om iets te creëren. OSV zou een kwartier voor tijd uit een prachtige aanval op 2-0 komen. Daan van Dijk speelde met een hakje Jeffrey Gits vrij en diens lage voorzet werd binnengelopen door Roele.

Foto Peter Seijmour; Dylan Klein (r) wordt achtervolgt door Jimmy Buitenhuis

Na deze treffer ging Ouderkerk een op een spelen en kon OSV nog een aantal keren gevaarlijk worden op de counter. Eerst was het Mitchel Bijvoet die faalde oog in oog met van Luijn, de doelman redde prima. Roele had zijn hattrick kunnen maken na goed doorzetten van Gits. Van dichtbij schoot hij de bal naast. In de allerlaatste minuut kwam de derde treffer er alsnog. Aan het doelpunt van Gits zat een luchtje van buitenspel maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent.

Foto Peter Seijmour: Jack de Gier staat in ieder geval een week bovenaan

OSV sluit met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af. De ploeg van Jack de Gier boekte zijn zesde overwinning op rij en ligt hiermee op koers voor de tweede periodetitel. De Amsterdammers hebben een voorsprong van vijf punten op de concurrentie. Op de ranglijst verdedigt OSV een voorsprong van één punt op Arsenal en drie op AGB. Die ploeg heeft echter nog twee wedstrijden tegoed, waarvan één tegen DSOV volgende week wordt ingehaald. Bij puntverlies van AGB kan OSV de winterstop ingaan als winterkampioen.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Peter Seijmour