Home / Algemeen / OSV pakt geen titel ondanks monsterscore tegen De Zouaven

OSV pakt geen titel ondanks monsterscore tegen De Zouaven

In de derde klasse A kon het Amsterdamse OSV kampioen worden mits koploper Jong Holland verloor en OSV won. Bij een gelijkspel van de koploper en winst voor OSV zou een beslissingswedstrijd nodig zijn wie zich kampioen mocht noemen. OSV won met 10-2 van De Zouaven, maar voldoende voor de titel was het niet. De ploeg van Rene Panhuis mag nu proberen via de nacompetitie promotie af te dwingen.

OSV was in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heer en meester en tegenstander de Zouaven wilde wel maar kon niet. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Belkaraouia ging het eerst nog wel enigszins gelijk op want de gasten met spits Albert Jan de Bruin waren zo af en toe gevaarlijk voor het Amsterdamse doel te vinden en eenmaal moest OSV doelman Marco Keevel op tijd ingrijpen bij een kans voor de gasten. Dit waren wel de sporadische aanvallen voor de gasten want bij OSV zat men kort op de bal om zodoende snel weer in balbezit te komen. Dit was ook een van de opdrachten van trainer René Panhuis die zijn manschappen dit voor de wedstrijd heel duidelijk had gemaakt.”Panhuis: In de uitwedstrijd was dat één van de dingen die we wel eens verzuimde, verder waren we ook afhankelijk van Jong Holland maar onze winst was vanmiddag het belangrijkste”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk moest men bij de tegenstander toch capituleren toen in de 10e minuut OSV de leiding nam, een aanval over rechts via Sian Kelebek die uitstekend voor gaf en spits  Renco Bakker in staat stelde te scoren 1-0. De Zouaven kwam echter goed terug en via middenvelder Carlos de Graaf was men zowaar toch nog gevaarlijk, achterin bij OSV was men alert en kon men de nul houden. De vele aanvallen van de thuisclub leverde veel te weinig goals op want na een kwartier had het eigenlijk al 3-0 moeten staan want zowel de Graaf als Noom misten de mooiste kansen.

Uiteindelijk kon men niet veel later toch juichen en maakte de Graaf uit een pingel (de Bruin maakte onnodig hands) de 2-0. De ploeg uit Grootebroek zakte verder weg en dat gaf OSV de ruimte om de score op te voeren, na een mooie actie van de OSVspits was het  Nick Cia die er 3-0 van maakte. Hierna liet OSV de teugels wat vieren wat de Zouaven de kans gaf om wat terug te doen, een voorzet vanaf links was zuiver en kon  Albert Jan de Bruin simpel inkoppen 3-1. Nog voor de rust bouwde OSV de voorsprong uit naar 5-1 door twee goals van Jermain Jeulink. Het is dat de Zouavengoalie Cees Weel (16!) nog diverse mooie reddingen verrichtte anders had de stand bij de rust nog hoger geweest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de wissel was het kijkspel een stuk minder maar kon de thuisclub regelmatig toch de voorsprong uitbouwen, Bakker, Dix, Rietvelt, Guitoneau en Jamal zorgde uiteindelijk voor de 10-2 monsterscore. Dat de tegenstander ook nog een keer scoorde middels Prins was dan ook niet verwonderlijk. OSV had hiermee z’n plicht gedaan maar moest nog even wachten op het resultaat van Jong Holland, dat met 0-7 bij Blauwwit won en daarmee kampioen was.

OSV grijpt dus naast de titel maar mag zich nu gaan opmaken voor het toetje en zal alles in het werk stellen om alsnog te promoveren. Klik hier voor het complete programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV