OSV pakt in rechtstreeks duel met nummer twee eerste periodetitel

De zaterdagploeg van OSV heeft de eerste periodetitel van de derde klasse A binnengesleept. Op bezoek bij nummer twee Wieringermeer kwam de ploeg van Rene Panhuis terug van een 2-0 achterstand. ,,De opluchting is heel groot. We waren niet dominant genoeg, maar de jongens hebben wel keihard geknokt”, reageerde Panhuis.

De middag begon dramatisch voor de OSV, dat twee punten meer had dan Wieringermeer. De formatie uit Slootdorp stond binnen 35 minuten op 2-0. ,,De eindpass was te vaak niet goed”, vervolgde Panhuis. ,,Aan de andere kant: Wieringermeer liet zich inzakken en gokte op de counter. Het eerste doelpunt was een slippertje van onze keeper. Ook bij het tweede doelpunt (een vrije trap, redactie) ging hij niet helemaal vrijuit.”

Ondanks de vroege achterstand rechtte OSV de rug. Nog voor de rust kwamen de gasten terug in de wedstrijd. Een voorzet werd door een speler van Wieringermeer in het doel gelopen. Hoewel de aansluitingstreffer op gelukkige wijze viel, was die terecht. ,,Na rust hebben we keihard geknokt. Wieringermeer was vooral bezig met tijdrekken. Ook probeerden zij de snelheid uit de wedstrijd te halen.”

Dat hielp de thuisploeg echter niet. Uiteindelijk bezorgde Melle Bruijns OSV een punt en de eerste periodetitel: 2-2. ,,De ontlading na het doelpunt was heel groot.”

Ondanks de jubelstemming bleef Panhuis kritisch. ,,Het spel moet beter, we moeten dominanter worden. Er zijn zeker vijf ploegen die kans maken op het kampioenschap. Uiteraard hoop ik dat we terugpromoveren naar de tweede klasse, maar als we opeens met veel blessures of schorsingen te maken krijgen, wordt het heel lastig. Dit jaar hebben we wel een bredere selectie dan vorig jaar”, besloot Panhuis.

OSV degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse. De ploeg van Rene Panhuis kon handhaving in de nacompetitie niet bewerkstelligen. RKAVIC was over twee duels net iets sterker.