OSV pakt verdiende zege tegen Fortius en heeft periodetitel in het vizier

In de zondag derde klasse C is OSV bezig aan een opmerkelijke serie. De ploeg van Jack de Gier sloot de eerste periode al erg goed en af en is in de tweede periode nog steeds zonder nederlaag. Fortius had, vooral na rust, niets in te brengen. OSV won met 3-0.

“Na de wedstrijd tegen IVV hebben we eens goed met elkaar gesproken. Er moest iets gebeuren en dat is ook gebeurd. De resultaten zijn er naar en we doen inderdaad mee om de tweede periode, maar daar moeten we nog wel een paar wedstrijden voor weten te winnen”, zei trainer Jack de Gier na afloop van het met 3-0 gewonnen duel. Aanstaande dinsdag kan de volgende stap al gezet worden als het restant van de vorige week gestaakte wedstrijd tegen Diemen zal worden uitgespeeld. OSV staat met nog 26 minuten te spelen op een 2-0 voorsprong.

Foto Peter Seijmour: Adilson Monteiro (l) en Mitchell Bijvoet in duel om de bal

De eerste fase van de wedstrijd is duidelijk voor OSV dat met de wind schuin in de rug regelmatig het doel van Armin Ribic bestookt. In de problemen komt de doelman niet echt tot dat hij in de zestiende minuut een corner van Jeffrey Gits in eigen doel slaat (zie later vandaag de beelden in ‘De Terugblik’). Pas halverwege de eerste helft komt Fortius wat meer in het spel voor. Gilliano Nijman ziet zijn schot net voorlangs gaan en Rachid Guenaoui ziet zijn schot over het doel van Kevin Berrevoets gaan. De grootste kans was echter voor Daniel Ring die uit vrije positie te hoog mikte om Berrevoets te verschalken.

Foto Peter Seijmour: Rachid Guenaoui (r) houdt Kosar Hama van zich af

Na rust neemt OSV het spel steeds meer in eigen hand. Fortius komt er niet meer aan te pas en het wachten is op de tweede treffer van de thuisploeg. Nicky Roele volleert eerst over en Mitchell Bijvoet helpt een grote kans om zeep nadat hij door mag in buitenspelpositie.

Tien minuten na de hervatting is het dan toch gedaan met Fortius. Robic redt in eerste instantie van dichtbij op de inzet van Roele maar is vervolgens kansloos op de inzet in de rebound van Daan van Dijk. Met die treffer is de wedstrijd gespeeld. Fortius kan niet meer en OSV is iets te slordig om een grotere uitslag neer te zetten. Het wordt uiteindelijk, tien minuten voor tijd, nog wel 3-0 door een doelpunt van Roele.

Foto Peter Sijmour: Moreno Toby en Nick Roele

Morgen in ‘De Terugblik’ aandacht voor deze wedstrijd en ook de recatie van trainer Jack de Gier. Kijk op de klassenpagina van 3C voor alle uitslagen, de stand en het programma.