OSV sleept punten uit het vuur bij Diemen

OSV heeft in de zondag derde klasse C het restant van de wedstrijd tegen Diemen met 1-2 weten te winnen. De ploeg van Jack de Gier verdedigde voor de laatste 26 minuten een 0-2 voorsprong. Diemen kwam nog terug tot 1-2, maar kon de vierde zege op rij voor de ploeg uit Amsterdam-Noord niet meer voorkomen.

Het duel tussen Diemen en OSV werd op zondag 29 november bij een 2-0 voorsprong voor OSV gestaakt. Jim Smit, de rechtsback van OSV, brak ruim 25 minuten voor het einde zijn teen. Een harde schreeuw van de pijn maakte aan iedereen direct duidelijk dat het mis was. Na overleg tussen beide besturen werd beslist de wedstrijd te staken gezien de lange wachttijd op de ambulance en de verslechterde weersomstandigheden.

Gisteren werd de wedstrijd dus uitgespeeld en het was vanaf het begin af aan duidelijk dat Diemen volop de aanval ging spelen om er nog een goed resultaat uit te slepen. De formatie van Martin van Egmond startte met drie man achterin om zo meteen druk op OSV te zetten. OSV begon met een verdedigende tactiek aan het duel om de voorsprong vast te houden en speelde met veel spelers achter de bal.

Diemen ging uitstekend van start en het waren vooral de buitenspelers Mustafa Benouda en Gianno dos Passos die gevaarlijk waren met goede acties. Na vijf minuten spelen resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Benouda leverde na een knappe actie over rechts een uitstekende voorzet af op Mano Joren, die binnen kon tikken.

In het vervolg van de wedstrijd bleef het spelbeeld logischerwijs hetzelfde. Diemen ging op zoek naar de gelijkmaker en OSV bleef compact spelen om de drie punten over de streep te trekken. Diemen bleef dreigend maar het was steeds de laatste pass die niet goed was waardoor echte grote kansen uitbleven. De thuisploeg had in de blessuretijd van de wedstrijd wellicht nog recht op een strafschop, nadat een kopbal van Diemen op de hand van een OSV-verdediger zou zijn beland. De scheidsrechter zag hier echter niets in en dus was het de ploeg van Jack de Gier wat drie belangrijke punten pakten en Diemen wist voor te blijven op de ranglijst.

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)