OSV stopt noodgedwongen met zondagelftal

Het bestuur van OSV heeft noodgedwongen moeten besluiten door de verslechterde situatie te stoppen met het eerste zondagelftal. Na de degradatie uit de derde klasse betekent dit een roemloos einde voor de club die vroeger in de Hoofdklasse acteerde.

Al enkele weken gingen er geruchten dat het bestuur bezig zou zijn om van OSV een zaterdagvereniging te maken. Dit spreek het bestuur op de eigen website tegen. “Na de degradatie gingen wij met de hele spelersgroep om de tafel zitten om te vragen wat zij willen”, zegt bestuurslid technische zaken Daniël Velthuis. “Bijna iedereen vertrekt of wil naar de zaterdag. Er zouden slechts vier spelers en twee keepers overblijven, en geen trainer. Dan moet je jezelf afvragen of dat nog levensvatbaar is.”

In de jaren ’90 speelde het eerste elftal nog in de Hoofdklasse, nu komt er een eind aan het zondagelftal dat volgend seizoen niet wordt ingeschreven voor de vierde klasse. “Veel roemruchtige Hoofdklassers hebben helaas geen zondagelftal meer. Het is heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar wij kunnen niet anders.” De Zondag 2 blijft wel bestaan. Voor in de toekomst houdt OSV de deur voorzichtig op een kier om weer een eerste elftal op de been te brengen.

Voor volgend seizoen heeft de club uit Oostzanerwerf alleen een eerste zaterdagelftal. Dit team staat onder leiding van Ron van der Velde en komt uit in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV