Home / Algemeen / OSV vergooit titelkansen tegen Opperdoes

OSV vergooit titelkansen tegen Opperdoes

In de zaterdag derde klasse A kon OSV een mooie slag slaan door het bezoekende Opperdoes van zich af te schudden, uiteindelijk bleek Opperdoes de juiste formule gevonden te hebben en ging er met een 1-3 winst vandoor. De achterstand op koploper Jong Holland bedraagt nu vier punten.

Vooraf had OSV coach René Panhuis zijn manschappen gewaarschuwd voor deze onberekenbare tegenstander die voor elke meter zou knokken. De Amsterdammers pakte in eerste instantie dit goed op en kreeg als eerste dan ook diverse doelrijpe kansen maar een schuiver van spits Renco Bakker van OSV werd uitstekend verwerkt door doelman Jaap Zwaan van de gasten.  Aan de andere kant had OSV alle moeite om de wat traag ogende spits van de gasten Kevin Grent van Opperdoes een halt toe te roepen, de behendige spits stelde herhaaldelijk de OSV verdediging voor raadsels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de 17e minuut werd net voor de zestien Hidde Wien onderuit gehaald, de vrije schop die er op volgde werd maar net gestopt door OSV doelman Marco Keevel. Gelijk hierna een dot van een kans voor Jermaine Jeulink van OSV maar hier was het de doelman van de gasten Jaap Zwaan die erger voor zijn ploeg voorkwam. De strijd bleef behoorlijk gelijk opgaan maar OSV liet op het middenveld wel veel steken vallen en kreeg Opperdoes hieruit de nodige kansen,een schot op de paal en een schuiver net naast leverde echter geen goal op.

In de 35e minuut kwam dan toch de openingstreffer en wel bij de gasten, uit een aanval over rechts kwam de bal zeer ongelukkig tegen de hand van een OSV speler  en wees de overgens  goed leidende arbiter Boon resoluut naar de stip. Kevin Grent van Opperdoes schoot strak de 0-1 in de touwen. Dit was tevens de ruststand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de wissel kwam OSV veel fanatieker uit het kleedlokaal en kreeg men direct al wat mogelijkheden maar zowel Bakker als Willems zagen hun inzetten gekeerd. Opperdoes was wakker en kreeg het middenveld weer in handen en liep OSV achter de feiten aan. OSV kreeg niet veel later dan ook de tweede goal om de oren, eerst kon de OSV keeper nog redding brengen maar  was de inzet van Tamo Genadi  dan toch te veel voor de overgens  goed keepende Keevel  0-2.

Het herstel van de thuisclub was goed en kon men in de 75e minuut toch de aansluiter produceren door Sebastiaan van Loenen. Iedereen bij OSV geloofde er nu weer in en dat was zeker niet onterecht want er kwamen nog genoeg kansen om langszij te komen maar de hieruit volgende counters van Opperdoes waren zeker zo gevaarlijk. Op het moment dat de thuisclub een grote kans liet liggen sloeg Opperdoes genadeloos toe, met een fraaie uithaal maakte Niels van Putten aan alle onzekerheid een einde  en was OSV geslagen 1-3. OSV,de ploeg van de scheidende trainer René Panhuis  deed nog wel pogingen voor een beter resultaat  maar Opperdoes gaf niets meer weg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na afloop was OSV coach Panhuis eerlijk genoeg om te bekennen  dat de tegenstander  uiteindelijk deze middag de betere en slimmere ploeg was. ” We hebben al een ticket voor de na-kompetitie maar ik had vanmiddag graag gewonnen.”  Trainer Volkert Jan Putting van Opperdoes: “Mijn jongens hebben de opdrachten uitstekend uitgevoerd en natuurlijk hadden we vanmiddag ook de nodige geluk maar de winst was toch wel verdiend gezien de gehele wedstrijd.”

Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3A

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV