OSV verslaat DSS in beslissingswedstrijd en blijft derdeklasser!

Het was een lange weg, maar het zondag elftal van OSV is erin geslaagd om ook volgend seizoen in de derde klasse actief te blijven. In een allesbeslissende wedstrijd tegen DSS was het elftal van interim coaches Wim Huymans en Dennis Kroezen met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Haarlem. Nicky Roele was de grote man met twee treffers.

Het was geen beste wedstrijd tussen OSV en DSS. Beide teams toonden weinig lef en daardoor viel er weinig te beleven. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en er vielen weinig tot geen kansen te noteren voor beide doelen. Het gevaarlijkste moment was nog voor OSV, maar DSS-doelman Kapitein zag de bal over vliegen. Ook in de tweede helft viel er op het Sportpark van DEM uit Beverwijk weinig te genieten. Door een gebrek aan kansen konden DSS en OSV zich gaan opmaken voor een verlenging, aangezien de 0-0 stand nog steeds op het scorebord stond.

Waar de eerste negentig minuten vrijwel geen behoorlijke kansen te noteren vielen, was het in minuut 92 ineens wel raak OSV. Een foutje van aanvoerder Tan leverde Nicky Roele een opgelegde kans op en de aanvaller schoot de bal mooi achter Kapitein. DSS kwam deze klap niet meer te boven en moest in de tweede helft van de verlenging opnieuw een tegentreffer slikken. Wederom was Roele de afmaker en na de 2-0 wisten de mannen van OSV dat het nu eindelijk niet meer mis kon gaan. OSV blijft door deze overwinning alsnog derdeklasser, terwijl DSS na acht jaar degradeert naar de vierde klasse.

Door deze winst is een lange periode vol nacompetitie voetbal eindelijk ten einde. OSV begon de nacompetitie tegen Apollo’68 en maakte na een 0-1 overwinning in de tweede wedstrijd gehakt van de Hensbroekers. Het werd maar liefst 10-2 voor OSV, dat het daarna op moest nemen tegen vierdeklasser VVH uit Velserbroek. VVH Velserbroek bleek echter te sterk en won beide ontmoetingen (1-2 en 3-1, red.). Daarna volgde een minicompetitie in een poule met HSV Sport 1889, KGB en Zeevogels. OSV begon goed met een overwinning op HSV Sport 1889, maar gelijke spelen tegen KGB en Zeevogels zorgde ervoor dat KGB er met de eerste plaats vandoor ging. OSV kreeg via de tweede plek nog één kans en die wist het tegen DSS alsnog te grijpen!

Met dank aan: Voetbal In Haarlem/voetbalinhaarlem.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV