OSV verslaat Purmersteijn in weinig enerverend duel (1-0)

Zaterdag ontving OSV Purmersteijn uit Purmerend. Beide ploegen draaien mee in het linkerrijtje van de zaterdag tweede klasse. Echter staan de ploegen dichtbij elkaar, drie punten zorgen ervoor dat er stappen worden gezet op de ranglijst.

De wedstrijd begon open, het spel ging op en neer. Allebei de ploegen gingen in de aanval. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Vanuit achteruit werd de bal tussen de laatste linie van Purmersteijn en doelman Tim Elmers gelegd. Mohamed el Boughlal dook op voor de keeper en tikte de bal erover heen. Een meter voor de doellijn gaf de aanvaller de bal het laatste zetje. Halverwege de eerste helft kreeg Purmersteijn de kans op de gelijkmaker. Vanuit de omschakeling werd Dick Bos aan de zijkant diep gestuurd. Hij gaf de bal voor op linksbuiten Raffie Baal, maar hij kon zijn voet niet goed achter de bal zetten. OSV had wel het beste van ‘t spel. Er werd veelvuldig gecombineerd en meerdere malen werd de bal over de verdediging gelegd. Er werd zelfs gescoord, alleen de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks het overwicht van OSV kreeg Purmersteijn ook kansen. Bos bediende Donny Gerver, vanaf de vijf meterlijn werd de paal geraakt. In de daaropvolgende corner werd er om een penalty geroepen, maar scheidsrechter Gerritsma zag goed dat er niets aan de hand was.

Purmersteijn zette voor rust een goede fase in. Na de hervatting werd dit gecontinueerd. Weer werd er door Purmersteijn geroepen om een strafschop. Bij een vrije trap zou de bal op de arm van een OSV-verdediger gekomen zijn. Tijdens de wedstrijd legde de scheidsrechter uit dat de bal inderdaad tegen een arm gekomen was, maar dat dit voor het lichaam was. Hierom wees hij niet naar de stip. Vlot daarop weer een mogelijkheid voor de bezoekers uit Purmerend. Een voorzet van Gerver kon door spits Niels Eijkenaar net niet tot kans worden gepromoveerd. De tweede helft werd vooral gekenmerkt door slordigheden, de harde wind op Sportpark Oostzanerwerf was een van de oorzaken. Voor het eind van het duel kon Amine Aboutaleb de wedstrijd voor OSV beslissen. Zijn geplaatste schot werd gepakt door Elmers. Een combinatie van Purmersteijn volgde, alleen in de laatste fase werd het te stroperig. Het schot dat volgde verdween hoog over de goal. In de blessuretijd dachten de gasten uit Purmerend dichtbij de gelijkmaker te zijn. Er waren meerdere standaardsituaties waarmee gevaar werd gesticht, zelfs doelman Elmers ging meerdere keren mee naar voren. Met 96 minuten floot scheidsrechter Gerritsma af en won OSV met 1-0.

Door de zege sluit OSV definitief aan bij de subtop in de zaterdag tweede klasse. De ploeg van Ron van der Velde staat nu op de zevende plek, maar de achterstand op koploper AMVJ bedraagt maar zes punten. De nummer twee, Zandvoort, heeft maar vier punten meer. Purmersteijn staat vierde met 27 punten. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse te zien.

Foto’s: Jeroen Hijlkema

Maurice Renger nieuwe trainer OSV: “Sta te popelen”