Home / slideshow / OSV versterkt zich met Limburgse Loek Jacobs
Loek Jacobs

OSV versterkt zich met Limburgse Loek Jacobs

OSV heeft de Limburgse Loek Jacobs binnengehaald. De doelman, die vanwege zijn werk naar de Nederlandse hoofdstad verhuist, speelde afgelopen jaar nog in de Derde Divisie Zondag bij EVV Echt, dat tot aan de coronacrisis op de zevende plaats in de competitie stond.

De overstap naar het westen van Nederland is voor Jacobs nog even wennen, zo vertelt hij. “Het was een grote verandering, maar het leven bevalt tot nu toe goed. Nu de horeca weer open is, begint de stad écht te leven.” De doelverdediger is alweer een maand bij zijn nieuwe baan aan het werk. “Na mijn studie heb ik de tijd genomen om mezelf te oriënteren op de arbeidsmarkt. In die tijd sprak ik met tien tot vijftien bedrijven, die allemaal in Utrecht of Amsterdam zaten. Ik nam uiteindelijk de keuze om naar Amsterdam te vertrekken. Sinds mei werk ik in Amsterdam-Zuid als consultant. Het is mijn eerste baan na mijn studie, maar het werkritme is uitstekend.”

Met zijn overstap naar Derde Divisionist EVV Echt kwam afgelopen zomer voor Jacobs nog een droom in vervulling. “Het was geweldig om op dat niveau te voetballen, want als keeper heb ik enorme stappen gezet. Uiteindelijk heb ik wél weinig minuten gemaakt, omdat het een investeringsjaar was. Aankomend jaar wilde ik voor de eerste positie gaan, maar ik moest gewoon prioriteiten stellen. Er zijn namelijk belangrijkere zaken dan voetbal. Daarom heb ik de keuze gemaakt om voor mijn werk te gaan en naar een nieuwe omgeving te vertrekken.”

Het was vervolgens een uitgemaakte zaak dat Jacobs weer ging voetballen, maar zijn connecties in het noorden waren nihil. Hij kwam echter met iemand in contact die hem aan OSV kon voorstellen. “In eerste instantie was het mijn doel om in de eerste klasse of Hoofdklasse terecht te komen. OSV geeft mij echter de mogelijkheid om voldoende minuten te maken en voor de bovenste plekken mee te spelen.”

In de tweede klasse hoopt hij zich aan de buitenwereld te laten zien. “Afgelopen dinsdag heb ik voor het eerst meegetraind. Het is een gezellige, hechte groep waarin ik terecht ben gekomen. Het gaat even tijd kosten om in de Amsterdamse cultuur een plekje te veroveren, maar als ik ga presteren en zij mijn humor gaan waarderen dan komt dat goed.” Jacobs merkt een duidelijk verschil met zijn vroegere teamgenoten. “In Amsterdam zijn de mensen directer, terwijl we in Limburg wat terughoudender zijn. Hier zeggen de mensen wat er op hun hart ligt en wordt nergens omheen gedraaid. Dat bevalt me wel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: OSV

OSV-aanvoerder Klaver neemt jeugdtrainerschap op zich

Send this to a friend