OSV wint beslissingswedstrijd van EVC en is kampioen

De regio Amsterdam heeft er na gisteravond weer een nieuwe kampioen bij. OSV was met 2-1 te sterk voor EVC. Een schitterende treffer van Dave Sijbrands vijf minuten voor tijd bracht OSV de overwinning, en dat terwijl de ploeg uit Oostzaan het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man speelde.

osv kampioen1

Er was veel publiek afgekomen op deze wedstrijd tussen de twee lijstaanvoerders van de zaterdag derde klasse A. De wedstrijd werd gespeeld op het complex van Monnickendam. De toeschouwers zagen een OSV dat razendsnel uit de startblokken schoot. Sterker nog, na een halve minuut ging de bal al op de stip nadat Quinton Bhagwandin werd gevloerd. Centrale verdediger Mischa Klaver ging achter de bal staan en schoot via de vingertoppen van de keeper raak, een droomstart voor OSV.

Mischa Klaver zet OSV op voorsprong vanaf de stip

OSV bleef aanvallen en was een aantal keren dreigend, maar tot een vroegtijdige beslissing kwam het niet. EVC herpakte zich en kreeg meer grip op het middenveld. De Edammers probeerden de afgeslagen lange ballen te veroveren en vanuit daar gevaarlijk te worden. OSV had het moeilijk met het fysieke spel van EVC en moest al snel de gelijkmaker toestaan. Aanvoerder Peter Jan Roskam ging aan de wandel en legde de bal terug op Robin Mooyer, die op de rand van het strafschopgebied uithaalde en de bal prachtig in de verre hoek zag ploffen. Met een gelijke stand werd de rust bereikt.

osv kampioen 3

Na de thee was OSV gelijk dichtbij een nieuwe voorsprong. Bhagwandin kon helaas geen ploeggenoot bereiken nadat hij op de achterlijn de bal kon terugleggen. Beide ploegen leken in de tweede helft last te hebben van zenuwen. De wedstrijd leek te kantelen nadat Ozgur Alpaslan van OSV volkomen onnodig tegen een rode kaart aanliep. Hij ging op de helft van EVC met een gestrekt been door en mocht van scheidsrechter Kee gaan douchen. EVC kon met een man meer geen echte druk uitoefenen op de defensie van OSV. De wedstrijd leek uit te gaan draaien op een verlenging, tot de 85ste minuut.

Dave Sijbrands is het middelpunt van de feestvreugde nadat hij OSV op 2-1 heeft gezet

OSV-middenvelder Dave Sijbrands kreeg de bal terug na een flitsende combinatie door het centrum en haalde vanaf zestien meter verwoestend uit, keeper Barry de Wit kon alleen maar toekijken. Zo nam OSV onverwacht de leiding met nog een paar minuten op de klok. EVC zette nog wel aan, maar kwam niet verder dan een kopbal die op het dak van het doel viel. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde en kon het feest bij OSV losbarsten. De ploeg van Kai Meeuwsse bekroonde een mooie inhaalrace op EVC in het reguliere seizoen uiteindelijk met een kampioenschap.

Trainer Kai Meeuwsse werd na afloop in de sloot gegooid

Meeuwsse had niet verwacht dat zijn elftal nog een goal zou maken. Meeuwsse: ‘Het was een wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen. Na die rode kaart rekende ik niet meer op een doelpunt voor ons. Maar EVC bleef vier man achterin houden en hetzelfde spelletje spelen. Hiermee speelden ze ons in de kaart, we kwamen niet echt in de problemen. Door een prachtig doelpunt pakken we zelfs de winst. Ik ben erg trots op mijn elftal, ze hebben vandaag als collectief gespeeld en op basis daarvan vind ik dat we verdiend hebben gewonnen. Ik kijk nu al uit naar de mooie wedstrijden van volgend seizoen in de tweede klasse.’

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: John Beckman