OSV wint stadsderby van Kadoelen en blijft tweede

Het besluit van trainer Rene Panhuis om na dit seizoen te stoppen bij OSV heeft zaterdag geen invloed gehad op het resultaat. De ploeg van Panhuis won de derby tegen stadsgenoot Kadoelen in de derde klasse A met 2-1. Door de thuiszege blijft OSV tweede, Kadoelen zakt naar plaats vier. ,,De winnende goal van OSV-speler Nick Cia was een werelddoelpunt”, erkende René Hoogendonk, coach van Kadoelen.

OSV maakte vorige week bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van Panhuis. Trainer en club gaan in goed overleg uit elkaar. ,,Een derde seizoen is te veel”, was de reactie van Panhuis. Vrijdag presenteerde OSV al de opvolger. Kai Meeuwsse is het volgende jaargang de eindverantwoordelijke.

JBE_3278

Op eigen veld, waar het drukker dan normaal was, begon OSV voortvarend aan het duel. Sinan Kelebek nam de bal uit de scrimmage op de pantoffel: 1-0. ,,Het was een mooie schuiver van Belemek”, omschreef Panhuis. ,,Na de openingstreffer kregen wij meerdere kansen op de 2-0.”

JBE_3289

Het tweede doelpunt viel voor rust echter niet. Via een treffer van Stefan van Vuuren kwam Kadoelen op gelijke hoogte. ,,De eerste helft kreeg OSV de betere kansen”, gaf Hoogendonk toe. ,,Na rust herpakten wij ons goed en werd het een open wedstrijd. Wij deden niet onder voor de thuisploeg.”

Een zege zat er voor de formatie van Hoogendonk niet in. Nick Cia schoot OSV op geweldige wijze naar de drie punten. De voetballer van de thuisploeg ‘ramde’ de bal in de kruising. ,,Een werelddoelpunt”, aldus Hoogenbank. ,,Na de 2-1 hebben we wel geprobeerd om wat te forceren, maar het zat er niet in. OSV heeft gewoon meer kwaliteit in de selectie, maar wij kunnen zeker nog een periodetitel pakken. Zelfs een kampioenschap is nog mogelijk”

JBE_3304

Kadoelen zakt door de nederlaag naar de vierde plaats en komt op vijf punten van koploper Jong Holland (32 punten). OSV blijft door de zege wel in het spoor van de lijstaanvoerder. Met een duel minder gespeeld, staat het team van Panhuis tweede. Uit veertien duels behaalde OSV dertig punten. De ploeg heeft dus uitstekende papieren in de strijd om het kampioenschap. ,,We moeten naar onszelf blijven kijken en geen misstappen maken”, sprak Panhuis wijs.

JBE_3349

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3A.

Tekst: Wesley Verboom

Foto’s Mitchell Beckman

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)