OSV zakt van eerste naar vierde plaats na nederlaag tegen DSOV

Het stuivertje wisselen in de zondag derde klasse C is weer in volle gang. Koploper (op doelsaldo) OSV verloor in Vijfhuizen met 4-2 van DSOV. De ploeg van Dennis Koorn zag concurrenten Arsenal, AGB en Diemen geen fout maken en zakt naar de vierde plaats.

Trainer Dennis Koorn: “Dat we een keer zouden verliezen zat er natuurlijk een keer aan te komen en die nederlaag vandaag was verdiend. We hebben geen aanspraak mogen maken op de zege. DSOV heeft verdiend gewonnen en dan vooral op basis van de eerste helft.”

Het was de eerste nederlaag voor OSV sinds 11 oktober van het vorig jaar toen thuis met 0-1 werd verloren van AGB. aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat OSV zou verliezen want al na vier minuten kwam het via Jeffrey Gits op een 0-1 voorsprong. Lang kon de ploeg uit Oostzanerwerf daar trouwens niet van genieten. Uitblinker Bianco Carolina passeerde Kevin barrevoets en maakt na twaalf minuten de 1-1. Halverwege de eerste helft was het Tim Schoenmaker die de 2-1 voor zijn rekening.

20032016 DSOV OSV 2

De grootste domper kwam echter in de blessuretijd van de eerste helft. Eerst raakte doelman Berrevoets geblesseerd aan zijn knie (hij werd in de rust vervangen door Emre Bolle) en een halve minuut later zorgde Bianco Carlina met een fantastische lob voor de 3-1 ruststand. Koorn: ” Dat was natuurlijk een grote domper. Ik moet wel eerlijk zeggen dat DSOV met de de broertje Carolina wel heel veel kracht hebben. Daar konden wij vandaag niet tegen op. Mijn linksbacks Mevlut Gezici had geen fijne middag vandaag.”

Na rust leek OSV via een kopbal van Daan van Dijk (voorzet Gitz) weer helemaal terug in de wedstrijd (3-2), maar kansen op meen punt zate er volgens Koorn nooit in. Joey Carolina, vorig seizoen nog bij hoofdklasser OFC, bepaalde de eindstand op 4-2.

Koorn:”We zitten gewoon even in een wat mindere fase en ik heb geen brede selectie. DE schorsing van Nick Roele en de blessure van Dylan Klein kunnen we gewoon even niet opvangen. Het gaat de laatste weken allemaal wat minder maar de strijd is natuurlijk nog lang niet verloren. Ik ben blij dat we komend weekend niet in actie hoeven te komen. Dan kunnen we even op adem komen en dan moeten we er op 3 april tegen RODA’23 weer staan.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.