Dave Sijbrands scoorde twee keer voor OSV tegen Opperdoes

OSV zet goede stap naar lijfsbehoud

OSV heeft zich zelf in de zaterdag tweede klasse A een goede dienst bewezen door de directe concurrent Opperdoes met 0-3 te verslaan. De ploeg René Panhuis kan nu even wat meer adem halen als het gaat om de strijd tegen degradatie. Naast de zege zag het ook NFC met 5-0 verliezen van AFC. Veilig is de ploeg uit Tuindorp Oostzaan echter nog niet.

De voorsprong op Opperdoes en NFC bedraagt vijf punten maar de beide concurrenten voor een plaats in de nacompetitie hebben wel minder wedstrijden gespeeld. NFC zelfs twee. Opperdoes, dat nog moet inhalen tegen NFC, verloor afgelopen dinsdag na een goede wedstrijd van HBOK (2-3) maar daar was vandaag weinig van te zien. OSV-trainer René Panhuis: “Ik had ook gehoord dat ze dinsdag goed hadden gespeeld maar daar heb ik vandaag weinig van terug gezien. Gelukkig maar. Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. We nemen nu wat afstand.”

Na iets meer dan twintig minuten is het Renco Bakker die de score opende. De lange spits gaf daar mee de aanzet voor een mooie middag. Vlak voor rust breekt Samir Mustapha door aan de rechterkant en hij legt terug op de mee doorgekomen Dave Sijbrands die eenvoudig de 0-2 kon maken. Panhuis: “Samir heb ik vier maanden niet gezien maar noodgedwongen moest ik hem vandaag weer opstellen.”

De 0-2 vlak voor rust bracht nog niet de gewenste rust binnen de ploeg maar toen Sijbrands een snelle uitbraak via Dick Bos en Don Reugenbrink goed afrondde was de wedstrijd gespeeld. Panhuis: “We verzuimen om daarna toch nog wat verder weg te lopen. En dan kom ik weer: We zijn dan weer niet slim genoeg. Als we wat meer geduld hebben maken we er echt nog een paar meer.”

Twintig minuten voor tijd kwam Opperdoes zelfs met tien man te staan omdat Jasper Bonnema zijn tweede gele kaart ontving. Panhuis: “ Zelfs tegen tien man hebben we niet echt noemenswaardige kansen meer gecreëerd maar ik ben uiteraard heel blij met deze overwinning.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)