OSV zet met overlevingsvoetbal goede stap richting handhaving

Ron van der Velde rekent zich ondanks een voorsprong van zes punten op de nacompetitiestreep nog niet helemaal rijk van een langer verblijf in de zaterdag tweede klasse A. De 4-2 overwinning van zijn OSV op het geroutineerde EDO was even zo knap als belangrijk op weg naar handhaving.

“Het is zo’n rare competitie. Kijk maar naar de uitslagen, hoe gek die zijn. Ik denk dat wij er nog minimaal eentje moeten winnen om echt zeker van lijfsbehoud te zijn”, zei Van der Velde. De ploeg uit Oostzanerwerf deed het tegen EDO naar behoren, nadat de oefenmeester enkele weken de speelstijl moest omschakelen vanwege blessures en schorsingen. “Het verzorgde spel van begin dit seizoen en de trainingen kan niet meer. Het is overlevingsvoetbal geworden.”

Dat overlevingsvoetbal leverde OSV opnieuw een fraaie zege op. Net als aan het begin van dit kalenderjaar, toen in Haarlem met 1-4 werd gewonnen. Dat was een overwinning die niemand had verwacht. “Deze zege was zeker verdiend. Er stond veel druk op, maar daar zijn de jongens goed mee omgegaan.”

Mischa Klaver opende de score voor de thuisploeg, waarna Christian Opschoor vrij snel daarna uit een vrije trap de gelijkmaker op het scorebord bracht. “Door die 1-1 raakten we een beetje de weg kwijt. We werden onzeker”, zag Van der Velde. Een treffer van clubtopscorer Nicky Roele zorgde ervoor dat zijn ploeg alsnog met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken voor de rust: 2-1.

In de tweede helft was het wachten op EDO dat met deze tussenstand moest komen. Dat deden de Haarlemmers ook, resulterend in een gelijkmaker. Met een gedekt schot plaatste Bob Kemper de bal uitstekend in de verre hoek voor de 2-2. Het antwoord van OSV volgde opnieuw snel, alleen werd een treffer van Roele onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Acht minuten voor tijd haalde de vleugelaanvaller alsnog zijn gram door de 3-2 voor zijn rekening te nemen. Ook bij deze treffer werd er gevlagd, alleen wuifde de scheidsrechter dat weg. Door zijn twee treffers heeft Roele er nu achttien gemaakt. “Hij is een juweel van een voetballer”, jubelde Van der Velde, die Jesse Willems enkele minuten later de eindstand op 4-2 zag bepalen.

De resterende punten die OSV nodig heeft om zeker te kunnen zijn van lijfsbehoud, kunnen volgende week op bezoek bij subtopper Jong Holland gepakt worden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek