Oud-jeugdinternational Maceo Rigters keert terug bij ZSGOWMS

Voormalig jeugdinternational Maceo Rigters trekt na twee jaar afwezigheid zijn voetbalschoenen weer aan. De 30-jarige vleugelaanvaller, die onder meer voor NAC Breda, Blackburn Rovers en Willem II speelde, gaat voetballen bij zijn oude jeugdliefde ZSGO/WMS. Zondag mag hij al debuteren voor de zondag derdeklasser in de bekerwedstrijd tegen Hillegom.

Rigters kwam in de voorbereiding op dit seizoen binnenlopen bij zijn oude club met de vraag of hij mee mocht trainen. Trainer Rob Rijnink had meteen een gesprek met de oud-voetballer en was enthousiast. “Hij gaf mij het gevoel dat hij bij ZSGO/WMS weer serieus wilde gaan voetballen. Het heeft een tijd geduurd voordat hij fit is, hij heeft twee jaar niet gespeeld. Nu is hij speelgerechtigd en zal hij zondag meteen al aan de aftrap verschijnen.”

Maceo Rigters werd topscorer van het EK -21 in 2007. Foto: STV Sport
Maceo Rigters werd topscorer van het EK -21 in 2007. Foto: STV Sport

Maceo Rigters werd met Jong Oranje Europees kampioen in 2007 en tevens topscorer van het toernooi. De vleugelaanvaller koos voor een avontuur in het buitenland, maar dat liep verkeerd af. Bij Blackburn Rovers kwam hij uitleenbeurten slechts twee keer in actie. In 2011 vertrok hij transfervrij naar Australië en beëindigde een jaar later zijn loopbaan in het shirt voor Gold Coast United.

Rijnink: “Voor de club is het mooi dat een oud-profvoetballer met een mooie staat van dienst terugkeert op het oude nest. Dat is ook leuk voor Amsterdam, dat zulke spelers er voor kiezen om terug te keren bij oude jeugdliefde. Maceo speelde hier in de jeugd, woont weer in de buurt en vindt het leuk om weer bij ZSGO/WMS te komen voetballen. Hij was meteen fanatiek. Voor mij kwam het als een verrassing, maar ik ben er erg blij mee.”

Foto boven: Maceo Rigters beëindigde in 2012 zijn loopbaan in het shirt van Gold Coast United (FOX Sports Australia)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)