Oud Joegoslavisch international Petar Djenic nieuwe trainer VVA/Spartaan

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan heeft in Petar Djenic (37) een nieuwe trainer gevonden. De voormalig Joegoslavisch international en speler van Topklasser FC Lienden is de opvolger van het duo Mo Obbiba en Otto Gilds.

Djenic is woonachtig in Amsterdam en speelt momenteel nog bij zondag Topklasser FC Lienden. De voormalig profvoetballer van speelde in eigen land ondermeer voor Radnick Nis en Rode Ster Belgrado. Hij verkaste eerste naar Bayern München om daarna vier jaar uit voor het Duitse LR Ahlen uit te komen. Vervolgens speelde hij in Cyprus eerst twee seizoenen voor Olympiakos Nicosia en daarna nog twee seizoenen voor Alki Larnaca. Hij sloot zijn prof-loopbaan weer af bij de club waar hij begon: Radnicki Nis. In 2012 stapte hij over naar Topklasser FC Lienden waar hij eveneens in de verdediging speelt.

Petar Djenic in actie namens Lienden tegen GVVV
Petar Djenic in actie namens Lienden tegen GVVV

De 37-jarige oefenmeester speelde een interland. Op 13 december kwam hij met Joegoslavië uit in een vriendschappelijke interland tegen Griekenland. VVA/Spartaan kwam de trainer op het spoor via de Topvoetbal 9 Academy dat ook op de velden van de club gehouden wordt. Djenic is daar een van de trainers.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)